CARIERE

Cum vede un trainer HR-ul: Sa lupte cu directorii, nu sa stea alaturi de ei

12 octombrie 2011, ora 00:03, autor(i): Roxana Sasu   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Uneori departamentele de resurse umane sunt echivalente cu un grup de oameni care se ocupa de carti de munca, grila de salarizare si relatia cu Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM). "Oamenii de HR ar trebui sa se uite mai mult la business. Sa lupte cu directorii de vanzari, nu sa le stea alaturi pur si simplu", a spus Andreea Elefteriu, trainer si coach liber profesionist.

Ea considera ca in multe companii, HR-ul nu este implicat in procesul decizional si nu este considerat un partener strategic, care sa elaboreze planuri de dezvoltare umana in concordanta cu strategiile de dezvoltare a business-ului.

"Departamentul de HR este pozitionat la cartile de munca si salarii, undeva pe partea administrativa.Cred ca s-a structurat ca atare de mai bine de 15-20 de ani. Este nevoie de o repozitionare a acestei structuri in organizatii. Cei din HR trebuie sa ajunga un fel de parteneri in business. Sa fie cei care aliniaza obiectivele de dezvoltare umana cu obiectivele de business", a explicat Elefteriu. Aceasta a ocupat, anterior intrarii in zona de coaching si consultanta, functia de sales si marketing executive la compania farmaceutica Hexal.

Pe de alta parte, ea considera ca pentru functionarea eficienta a unui departament de HR trebuie "sa iti si pese de ceea ce faci"."Cum poti sa faci o strategie coerenta daca tu nu stii ce face fiecare om din companie? Trebuie sa stii sa intocmesti un plan de dezvoltare, sa stii cum sa alcatuiesti o fisa a postului, sa stii cum sa faci evaluarea angajatilor", a adaugat Elefteriu.

Potrivit ei, specialistii in resurse umane ar trebui sa isi asume uneori rolul unor doctori generalisti.

"Atunci cand vine vorba de training-uri, coaching sau team building, omul de HR trebuie sa stie ce este util fiecaruia sa invete. Nu toti au nevoie de acelasi lucru. El trebuie sa te trimita acolo unde trebuie, unde ai nevoie", a explicat Elefteriu.

Ea a spus ca in prezent, angajatii si managerii companiilor locale isi finanteaza singuri cursurile de dezvoltare personala si profesionala."Oamenii constientizeaza ca mai e nevoie de ceva, ca mai au de invatat. Si atunci isi aleg cursurile dupa instinct, dupa buzunar, dupa recomandarile prietenilor sau dupa reclame", a subliniat Andreea Elefteriu. Ea activeaza in domeniul training-ului din anul 2006.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
telegescu adrian a spus:
16/10/2011 11:06
este normal.in loc sa ajute angajatii ei sant de partea directorilor,in loc sa vada care sant adevaratele probleme,timp petrecut la munca > 10 -12 ore,fara spor de vechime si alte probleme ei asa cum declara si interlocutorul vostru se ocupa de hartogarii.o firma se dezvolta prin oamenii ei si daca oamenii nu se dezvolta aceea firma decade incet incet
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 13 August 2022, 00:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter