CARIERE

Fost ministru al României obţine daune morale pentru condiţiile din penitenciar

08 februarie 2016, ora 00:50 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
catuse.jpg
Un fost ministru a câştigat o bătălie în instanţă împotriva Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care este obligată să îi achite acestuia 5.000 de lei sub formă de daune morale. Află detalii în DailyBusiness.ro.

Decebal Traian Remeş, fost ministru al Agriculturii, a dat în judecată Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Penitenciarul Baia Mare, solicitând daune morale din cauza condiţiilor din închisoare.


Pe 25 noiembrie anul trecut, Judecătoria Sectorului 2 a admis în parte cererea fostului demnitar. In urma acestei decizii, cele două instituţii reclamate sunt obligate să îi achite acestuia daune morale în valoare de 5.000 de lei.

Decizia Judecătoriei Sectorului 2 a fost însă contestată recent la Tribunalul Bucureşti.Decebal Traian Remeş a fost eliberat condiţionat în luna februarie 2015, pentru că a împlinit vârsta de 60 de ani şi a ispăşit o treime din pedeapsă.

El a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul "Caltaboşul", fiind acuzat de fapte de corupţie.

Intr-un interviu acordat în exclusivitate pentru România TV, acesta a povestit despre perioada grea din puşcărie.

El îşi aduce aminte cu groază despre perioada petrecută în închisoare, de unde a fost eliberat la începutul anului trecut.

Fostul ministru al Agriculturii a povestit despre tratamentul din puşcărie şi îşi aminteşte cum era nevoit să spele vasele şi şosetele în aceeaşi chiuvetă.

"O mizerie de nedescris, înghesuială la fel, condiţiile sub orice critică. N-am avut un cuier, o masă, un scaun, n-am avut decat paturi, 9 paturi suprapuse cate trei. Acolo îţi ţineai hainele, încălţamintea transpirată sau nu. Chiuveta unde se spălau sosete, alte articole intime acolo spălai si vesela", a povestit Decebal Traian Remeş.

Fostul ministru al Agriculturii a contestat, de altfel, condiţiile din închisoare şi la CEDO.

Citeste si: Telefoanele mobile din inchisori, bruiate din 2015
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 12 August 2022, 23:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter