CARIERE

Ponta: Nu sindicatele conduc Posta Romana sau metroul (Update 1)

11 iunie 2014, ora 15:11 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ponta.jpg
Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, noii conduceri de la Posta Romana sa mentina dialogul cu sindicatele, dar in acelasi timp sa reduca pierderile.

"E important ca noul management de la Posta Romana, pe de o parte sa reduca pierderile, sa discute cu investitorul privat care si-a anuntat intentia si sa pastreze o discutie normala cu sindicatele. Nu sindicatele conduc Posta Romana, noi conducem Posta Romana, dar e important sa existe dialog social", a spus Ponta in debutul sedintei de Guvern.


Posta Romana are un nou Consiliu de Administratie, ce va fi condus de catre seful Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Leszek Sobolewski, precum si un nou director general interimar in persoana lui Alexandru Petrescu, a anuntat miercuri Ministerul pentru Societatea Informationala.

Ponta a adaugat ca o situatie similara este si la metroul bucurestean."La fel la metrou, domnul ministru (Dan Sova - n.r.), sindicatele au condus metroul in ultimii 10 ani si au fost tot pe pierdere. Acum, domnul Radoi (lider sindical - n.r) zice ca iar trimite niste oameni in fata si il lasam sa conduca in continuare metroul. Nu se va intampla acest lucru. Vreau dialog social si la metrou pana va trece la Primaria Capitalei, dar vreau sa facem dialog social, protectia oamenilor si in acelasi timp sa reducem pierderile. Si cand o sa fie domnul Radoi proprietarul metroului, atunci decide dansul. Deocamdata, el e proprietar de facto de ani de zile si cum mai taiem niste zone, ne mai trimite niste oameni sa protesteze. Eu cred ca oamenii au dreptate sa aiba din partea noastra siguranta locului de munca si a beneficiilor normale si corecte insa de fiecare data sa vedem de unde platim, ca de fapt platim de la toti cetatenii acestei tari pierderile care pot fi indreptate de la metroul din Bucuresti", a aratat prim ministrul, citat de Agerpres.

Sindicalisti: Metrorex inregistreaza pierderi din cauza contractului de mentenanta cu Alstom (Articol initial)

11 iunie 2014, ora 13:14 
metrorex.jpg
Sindicalistii de la metrou, nemultumiti ca nu au primit niciun raspuns privind revendicarile lor, anunta reluarea actiunilor de protest in zilele de miercuri si joi, cand vor picheta sediul Guvernului.


Sindicalistii spun ca desi au organizat actiuni de protest pe tot parcursul lunii mai, respectiv pichetari si mitinguri la Ministerul Transporturilor, Metrorex si Guvern, nu au primit niciun raspuns la revendicarile lor.

In acest context, ei anunta reluarea protestelor, primele actiuni urmand sa aiba loc in zilele de 11 si 12 iunie, prin pichetarea sediului Guvernului intre orele 12.00 si 13.45. Organizatorii precizeaza ca 150 de sindicalisti vor picheta in fiecare din cele doua zile.

Revendicarile lor vizeaza renuntarea la proiectul de HG privind trecerea metroului in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau, in cazul in care aceasta decizie este de neschimbat, transferul sa se faca in baza unei legi organice si in baza unui acord social semnat cu sindicatul din metrou privind preluarea tuturor salariatilor actuali, iar metroul sa fie in subordinea directa a primarului general al Capitalei.Ei mai cer reanalizarea contractului de mentenanta incheiat cu SC Alstom Transport SA, contract din cauza caruia, sustin sindicalistii, SC Metrorex SA inregistreaza pierderile actuale, potrivit Mediafax.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter