CARIERE

Trei studenti romani au lansat un site ce poate ajuta candidatii sa fie chemati la interviu

15 martie 2016, ora 13:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Novoresume Team.jpg
Trei studenti romani au lansat site-ul Novorésumé.com, care ii poate ajuta pe cei in cautare de locuri de munca sa isi mareasca sansele de a fi invitati la un interviu.

Site-ul a fost creat dupa ce unul dintre ei a experimentat un interes vizibil crescut in aplicatiile sale pentru un job de student in Danemarca in urma adaptarii traditionalului resume la nevoile secolului XXI.

Iniţiatorii proiectului sunt Andrei Iulian Kurtuy, Cristian Daniel Letai si Stefan Polexe. 
 

Novorésumé aduce celor in cautare de locuri de munca o modalitate noua de a isi crea un résumé: in urma cercetarii regulilor sugerate de expertii in resurse umane, cei trei studenti au construit diferite modele de résumés, pe care utilizatori le pot customiza nevoilor proprii.Noile modele promit ca vor atrage atentia angajatorilor, prin design-ul modern si simplitatea cu care résumé-ul poate fi parcus. 
 

Andrei Kurtuy, unul dintre co-fondatori, ne explica: "In lumea moderna, se estimeaza ca un aplicant la un job are la dispozitie in jur de sapte secunde in care sa impresioneze responsabilul in resurse umane. Acest lucru implica faptul ca résumé-ul care va ramane in mintea angajatorului, dupa ce parcurge zeci sau chiar sute de, este impresionabil prin design si, in acelasi timp, care evidentiaza facil cele mai importante caracteristici ale aplicantului.

Modelele noastre sunt construite astfel incat ambele conditii sun indeplinite simultan. Expertul nostru in design, asigura modernitatea resumeului si alegerea culorilor care vor garanta retentia, iar expertul in content asigura faptul ca cele mai importante sectiuni ale résuméului sunt evidentiate."   

Având ca scop promovarea înainte de lansare, echipa Novorésumé si-a imaginat cum ar arăta résumé-urile celebrilor Darth Vader şi Deadpool, ambele ajungând materiale virale pe pagini de socializare precum Facebook, 9GAG, Visually.

Ideea s-a nascut in urma cu doi ani, cand cei trei studenti au participat la Innovation Cup, un concurs organizat de Copenhagen Business Academy in colaborare cu Microsoft si incubatorul DARE2mansion.

Ideea s-a bucurat de un feedback pozitiv, ceea ce i-a determinat pe cei trei sa continue dezvoltarea proiectului. 
 

Stefan Polexe: "Am fost foarte impresionati de impactul pe care l-a avut idea noastra si am hotarat sa valorificam potentialul. Inceputul a fost anevoios, datorita faptului ca toti trei eram la inceputul studiilor, mai aveam multe de invatat pentru a pune un plan de afaceri pe picioare. Am aplicat toti trei cunostintele acumulate la facultate pe ideea noastra pe parcursul a un an jumate, iar acum sase luni am inceput sa lucram intens la proiect in incubatorul din Lyngby al Copenhagen Business Academy."   

După rezultatele pozitive obtinute in urma testelor alpha, unde platforma a fost folosită de aproximativ 120 de studenţi internaţionali din cadrul Copenhagen Business Academy, echipa s-a decis să lanseze versiunea beta, lansare ce a avut loc luni, 22 Februarie 2016. Novorésumé a adunat in scurt timp un număr de peste 600 abonaţi pe website si peste 2200 de aprecieri pe pagina de Facebook
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 11 August 2022, 23:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter