- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Zitec aloca 40.000 euro pentru trei internship-uri pana la finele anului

29 Mar, 12:18 • Redactia DailyBusiness
Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a bugetat pentru acest an investitii de aproximativ 40.000 de euro pentru derularea a trei internship-uri, a anuntat marti compania.
Zitec aloca 40.000 euro pentru trei internship-uri pana la finele anului

„Internship-urile pe care am decis sa le organizam pe parcursul anului 2011 reprezinta o prima experienta pentru Zitec in aceasta directie si consideram ca acestea pot constitui o oportunitate de a descoperi si atrage talente in domeniul nostru de expertiza, in vederea cresterii si consolidarii echipei”, a declarat Florentina Greger (foto), human resources manager al Zitec.

Compania a lansat deja primul program de internship axat pe programarea PHP Drupal in urma caruia a selectat cinci tineri. Conform declaratiilor reprezentantei Zitec, cel putin trei dintre acestia se vor putea alatura echipei de dezvoltare web – Drupal la finalul programului, pe posturi de Junior. Programul se va desfasura pe o perioada de 3 luni.

„Tinerii carora ne-am adresat sunt studenti in ani terminali sau absolventi, din cadrul facultatilor cu profil tehnic, precum Automatica si Calculatoare, Electronica, Matematica-Informatica sau Cibernetica”, a subliniat Florentina Greger.

Zitec mai are in plan pentru acest an derularea altor doua programe de internship. Unul dintre acestea va debuta in luna aprilie si va fi axat pe SEO&Online Marketing, desfasurandu-se tot pe o perioada de 3 luni. De asemenea, in cea de-a doua parte a anului in curs, Zitec vizeaza organizarea unui internship pe programare PHP.

Greger a spus ca internship-urile organizate sunt platite

Pe langa programele de internship derulate, Zitec continua dezvoltarea echipei si prin angajari pe perioada nedeterminata. Astfel, daca la sfarsitul anului trecut compania avea 34 de angajati, pana la finele anului echipa ar putea numara 50 de persoane. Compania va continua astfel pe parcursul intregului an 2011 recrutarea pentru posturi precum programator PHP, software test engineer, mobile applications developer (Android si iPhone), technical account manager.

Zitec este una dintre cele mai importante companii din industria IT romaneasca specializata pe dezvoltarea de produse si aplicatii online. Peste 80% din veniturile companiei provin din proiecte externe, precum SUA, Canada, Marea Britanie, Cipru, Germania, Italia sau Danemarca. Printre clientii Zitec se numara J.W. Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Bullguard sau Lafarge.