COMPANII, CARIERE

Cel mai tanar director din istoria Hidroelecrica

05 mai 2014, ora 15:28 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
aurelcocioran.jpg
Aurel Cocioran aáfost numit incepandácu data de 5 mai 2014 director al Directiei Dezvoltare ľ Retehnologizare al Hidroelectrica, prin decizia administratorului judiciar Euro Insol.

El a fost promovat de pe pozitia de manager al Departamentului de Retehnologizare - fiind cel mai tanar director din istoria Hidroelectrica numit pe o functie strategica in companie.

Este unul dintre putinii manageri ai Hidroelectrica care sunt mentinuti sau promovati in urma procesului de selectie desfasurat cu firma Pedersen&Partners in anul 2013.

Administratorul judiciar a dat astfel sansa sa promoveze tuturor salariatilor Hidroelectrica care au demonstrat competente profesionale si capabilitati manageriale.

Aurel Cocioran a absolvit Facultatea de Energetica la Universitatea Politehnica Bucuresti in anul 2003, cu dubla specizalizare in centrale hidroelectrice si inginerie economica.In perioada 2003-2004 a absolvit un Master in Hidroenergetica, la aceeasi universitate, pentru ca in 2010 sa obtina un MBA la Universitatea din Viena in managementul proiectelor si proceselor.

Lucreaza la Hidroelectrica din anul 2003 si are experienta profesionala de peste 10 ani in domeniul investitiilor complexe in infrastructura energetica, din care 6 ani experienta in pozitii de top management.

A crescut in Hidroelectrica, unde a ocupat succesiv functiile de director program in perioada 2007- 2009 si director al Uzinei de Retehnologizare SH Slatina, 2009-2010.

Din 2010 a fost promovat director al Directiei Retehnologizare, in executivul companiei. Din 2013 si pana astazi a ocupat pozitia de manager al departamentului Retehnologizare. Vorbeste fluent engleza si franceza.

Pozitia vacantata de domnul Aurel Cocioran, de manager al departamentului Retehnologizare, a fost ocupata cu aceeasi data de Daniela Iordanescu, care pana la data de 30 aprilie 2014 a ocupat pozitia de executiv business director la Litostroj Power, Slovenia (fosta Skoda), unul dintre cei mai mari constructori de agregate hidroenergetice din lume.

Doua dintre cele mai mari centrale din Romania - Stejaru si Vidraru - sunt si in prezent echipate cu hidroagregate Skodaámontate in perioada 1960-1964.á

Daniela Iordanescu a absolvit Universitatea Politehnica din Timisoara, Facultatea de Inginerie Mecanica in anul 1992. Are specializari in Project Risk Management, Marketing - Vanzari si Managementul Calitatii.

Din 22 de ani de activitate, 18 ani a activat la UCM Resita S.A., unde a debutat ca inginer, pentru ca ulterior sa fie promovata pe postul de manager de vanzari la departamentul de Export, iar din 2007 pana in 2010 sa ocupe pozitia de head of International Business.

Din 2010 a inceput colaborarea cu firma Litostroj Power, Slovenia, unde a fost Manager de Vanzari regional. Din 2011 si pana in prezent a ocupat functia de Executiv Business Director. Vorbeste fluent engleza, germana, franceza si slovena.

äAzi am promovat doi oameni tineri, dar cu o bogata experienta profesionala si cu remarcabile calitati manageriale, in doua domenii vitale pentru Hidroelectrica: dezvoltare si retehnologizare", a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Potrivit lui, compania a mostenit la momentul intrarii in insolventa peste 300 titluri de investitii dintre care multe avand o componenta energetica redusa.

De asemenea, Hidroelectrica a cheltuit in ultimii 10 ani pe investitii peste 2,5 miliarde euro iar pentru finalizarea lor ar mai trebui alocati inca 2 miliarde euro, estimeaza Borza.

"In conditiile in care Romania se confrunta cu un excedent al productiei de energie electrica, cu o scadere accentuata a consumului de energie si a pretului energiei in piata, Directia condusa de Cocioran va trebui sa elaboreze o strategie privind viitorul acestor proiecte pentru care si restul de executat valoric este inamortizabil pe durata de viata a acestor investitii.áSolutiile posibil a fi identificate de aceasta strategie sunt in sensul finantarii lor, al abandonarii, al conservarii, al asocierii sau valorificarii acestor proiecte", adauga administratorul judiciar al companiei.

Acesta mai spune ca inca din primul mandat a aratat ca prioritatea companiei trebuie sa o reprezinte investitiile in retehnologizarea centralelor mari in detrimentul finantarii capacitatilor noi de productie, mai putin al celor cu stadii fizice avansate de executie.

"Daniela Iordanescu va avea misiunea ca in cursul acestui an sa finalizeze documentatiile de atribuire a contractelor privindáretehnologizarea centralelor Stejaru, Vidraru, Raul Mare si Mariselu, centrale cu o putere instalata de aproape 1000 de MW si cu un aport semnificativ in serviciile tehnologice de sistem. Prin finalizarea acestor proiecte, vom avea retehnologizata peste 50% din puterea instalata a Hidroelectrica, cu un aport de peste 70% in productia companiei, asigurand totodata si prelungirea ciclului de viata a acestor hidroagregate cu cel putin inca 30 de aniö, a conchis Remus Borza.

Citeste si:á
Borza numeste 2 manageri noi la Hidroelectrica
Cine este noul CFO care va "invarti" 3 miliarde de lei anual
Curatenie de primavara la Hidroelectrica: 80% din management va fi "maturat" in 2 luni
Cine este noul purtator de cuvant al Hidroelectrica
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 16:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter