COMPANII

CEO-ul Gabriel Resources, despre despagubirile de 4 mld. $: Am fost citat gresit (Update 1)

12 septembrie 2013, ora 10:40   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
aur.jpg
CEO-ul Gabriel Resources afirma ca declaratiile sale au fost citate gresit in presa internationala, dupa ce publicatia canadiana The Globe and Mail a scris ca Gabriel Resources va cere despagubiri de pana la 4 miliarde de dolari americani daca Parlamentul va respinge proiectul Rosia Montana.

"Ca o clarificare a declaratiilor publicate in numele meu in presa internationala, doresc sa subliniez ca nu am declarat niciodata cele citate in forma respectiva si ca declaratiile mele au fost citate gresit. Intre timp, declaratiile au fost corectate de catre publicatia The Globe and Mail. Am cel mai profund respect pentru Romania, pentru cetatenii sai, pentru Guvernul Romaniei si pentru Parlament. Doar romanii si Romania vor decide ce este in interesul tarii.Desi este firesc pentru orice companie sa faca ceea ce este necesar pentru a-si proteja interesele - si nici Gabriel Resources nu face exceptie - vom lua act de orice decizie luata de Guvernul sau Parlamentul Romaniei. Compania va furniza toate informatiile necesare pentru ca oamenii sa poata lua o decizie in deplina cunostinta de cauza. Decizia finala va apartine, fara discutie, Guvernului si Parlamentului Romaniei si, in ultima instanta, cetatenilor Romaniei", afirma CEO-ul Gabriel Resources, Jonathan Henry, intr-o precizare transmisa de Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), potrivit Mediafax.

Ziarul canadian The Globe and Mail a scris miercuri ca Gabriel Resources va cere despagubiri de pana la 4 miliarde de dolari americanidaca Parlamentul va respinge saptamana viitoare proiectul de exploatare a aurului la Rosia Montana, mentionand ca sursa o declaratie a CEO-ului Gabriel Resources.

Mentionam ca declaratiile initiale nu au fost corectate de ziarul canadian pana la acest moment.Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca Parlamentul nu va vota niciodata o lege precum cea privind Rosia Montana sub amenintari legate de eventualele despagubiri, precizand ca a facut un apel public ca premierul sau ministrii sa clarifice acest subiect.

"Nu pot sa admit ideea ca Romania are asa, din senin, de platit niste despagubiri. Pentru ce, ce a facut Romania? Drepturile cui le-a incalcat, ce angajament si-a incalcat? Asta mi se pare o discutie pur si simplu stiintifico-fantastica",a afirmat Antonescu, potrivit Mediafax.

El a precizat ca Parlamentul "nu va vota niciodata o lege sub acest gen de amenintari", mentionand ca nu este interzis mandatul imperativ chiar daca este vorba de corporatii si interese mari.

"Este profund incorect sa vehiculeze unii o amenintare care nici macar nu este fundamentata, intemeiata, pentru a influenta votul parlamentarilor. Asta este ceva ce nu s-a mai intamplat si sper sa nu se intample", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca "ideile" despre despagubiri in cazul Rosia Montana au aparut in momentul in care a anuntat pozitia PNL impotriva proiectului RMGC.

Gabriel Resources ameninta dur: "Eforturile Romaniei de a atrage investitii straine vor suferi foarte mult" (Articol initial)

11 septembrie 2013, ora 16:36   | 1 comentariu publicat
proteste.jpg
Gabriel Resources Ltd. anunta ca va da in judecata Guvernul Romaniei si va solicita despagubiri de 4 miliarde de dolari daca Parlamentul respinge proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Declaratia a fost facuta de directorul executiv al Gabriel Resources, Jonathan Henry, si este citata deThe Globe and Mail, un cotidian din Toronto.

"In cazul in camera inferioara (a parlamentului) respinge proiectul, vom merge mai departe cu notificarea formala de litigiu comercial pentru multiple incalcari ale tratatelor internationale de investitii pentru o suma de pana la 4 miliarde de dolari (U.S.)", a afirmat Jonathan Henry, intr-un interviu acordat la Londra, unde locuieste, transmite Hotnews.

"Cazul nostru este foarte puternic si il vom aduce in atentia publica astfel incat eforturile Romaniei de a atrage investitii straine vor suferi foarte mult", a amenintat acesta.Declaratiile oficialilor Romaniei din ultimele zile au determinat prabusirea cotatiei actiunilor Gabriel Resources, noteaza cotidianul canadian.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
pop a spus:
12/09/2013 09:35
Hai bre ne lasi ? A ajuns rau romania , acum este amenintata de o cutie postala.Tu pleaca ca ne exploatam singuri aurul cum am facut 2000 de ani .
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 August 2022, 17:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter