- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Producatorul lactatelor Brenac a intrat in insolventa

19 May, 17:59 • Redactia DailyBusiness
Brailact, producatorul de lactate marca Brenac, a intrat in insolventa, potrivit unei informari privind starea societatii, transmisa marti pietei Rasdaq.
Producatorul lactatelor Brenac a intrat in insolventa

Actionarii companiei intentionau sa divizeze societatea, dar au revenit asupra acestei hotarari.

Brailact are un capital social in valoare de 9,98 mil. lei, divizat in 99,8 mil. actiuni in valoare nominala de 0,1 lei. Valoarea de piata a companiei se ridica la 24,95 mil. lei (6 mil. euro), potrivit celei mai recente cotatii, de 0,25 lei/actiune, stabilita in sedinta din 29 ianuarie.

Conform celor mai recente raportari financiare, compania a obtinut in anul 2007 o cifra de afaceri de 31,7 mil. lei (9,5 mil. euro), cu 14,4% mai mare decat in anul precedent. Pierderile au crescut insa de peste 3 ori, la 4,98 mil. lei (1,5 mil. euro).

Brailact SA a fost infiintata in anul 1955 si are ca domeniu de activitate fabricarea produselor lactate. Societatea este listata pe bursa Rasdaq din anul 1996, iar din 2004 a devenit unic producator si distribuitor al produselor sub brandul Brenac.

Pe piata locala a producatorilor de lactate, Brailact concureaza cu companii mari precum Danone, Friesland Campina si Albalact.