COMPANII, BURSE

Transgaz a propus sistarea importurilor de gaze in noiembrie

26 octombrie 2014, ora 12:16 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
transgaz.jpg
Operatorul national de transport si sistem al gazelor, Transgaz, estimeaza ca, in luna noiembrie, intregul consum de gaze al tarii poate sa fie acoperit din productia interna, insa Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) a avizat o pondere de 2% a importurilor, potrivit unui document al ANRE.

Astfel, estimarile Transgaz, realizate pe baza datelor transmise de operatorii din piata, arata ca, in luna noiembrie 2014, la nivel national se vor consuma 11,4 milioane de MWh de gaze, informeaza Agerpres.

Transgaz a estimat ca acest consum poate fi acoperit din productia autohtona si a propus ca importurile sa fie reduse la zero. Insa ANRE a avizat un import de 2%, urmand ca gazele interne sa reprezinte 98% din consum.

Acest lucru este valabil atat pentru populatie, cat si pentru consumatorii industriali. Din totalul de 11,4 milioane de MWh, cea mai mare parte, respectiv 5,8 milioane de MWh, va reprezenta consumul marilor utilizatori industriali, consumul populatiei reprezinta 4,3 milioane de MWh, iar restul reprezinta consumul tehnologic al centralelor si al producatorilor de energie electrica ce sunt exceptati de la utilizarea gazelor de import.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 15 Iunie 2021, 03:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter