COMPANII, BURSE

Transgaz ar putea emite obligatiuni pentru finantarea unui gazoduct catre Austria

15 mai 2015, ora 16:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
transgaz.jpg
Operatorul retelei nationale de transport gaze natural Transgaz ar putea emite obligatiuni in aceasta toamna pentru finantarea proiectului unui gazoduct care sa lege Romania de tari din zona Europei Centrale.

De asemenea, compania va aplica in iunie pentru fonduri europene in vederea asigurarii finantarii pentru proiectul de 560 milioane de euro, denumit BRUA, ce leaga Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria, a spus CEO-ul Transgaz, Petru Vaduva, intr-un interviu acordat Bloomberg, potrivit swissinfo.ch.

“Daca va fi aprobata co-finantarea europeana, am putea emite obligatiuni in aceasta toamna pentru ca in martie sa putem utiliza banii”, a mentionat Vaduva.

Explorarile din largul Marii Negre ale Exxon Mobil Corp. si OMV Petrom SA ar putea genera noi resurse de gaze. Transgaz ar putea extinde astfel conducta pana la Marea Neagra, ceea ce ar duce la un cost total al proiectului BRUA de 1,1 miliarde euro, a adaugat Vaduva.

Gazoductul BRUA, care va lega orasul Giurgiu de orasul maghiar Csanadpalota, va avea o lungime de 550 de kilometri si ar putea fi gata in 2019, potrivit CEO-ului Transgaz.

Proiectul va fi inaintat spre aprobarea actionarilor in sedinta programata pe 15 iunie, dupa ce un plan initial a fost
respins de Ministerul Economiei.

Compania intentioneaza sa emita obligatiuni in valoare de pana la 500 milioane de lei (128 de miliarde de dolari), pe o perioada de cinci ani.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Ianuarie 2021, 16:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter