- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

A fost grădinar și taximetrist, dar a ajuns milionar în Anglia. „Am întâlnit și români care au făcut mulți bani acolo”

18 Oct, 21:02 • Gabriela Andreescu
Fostul fotbalist Florin Gardoș este administratorul unei pagini de Facebook, numită "Români Calumea", dedicată, în principal românilor din Anglia. Prin intermediul acestei platforme l-a întâlnit pe antreprenorul român George Bețianu, devenit milionar după ce a început să lucreze ca si grădinar în Marea Britanie.
A fost grădinar și taximetrist, dar a ajuns milionar în Anglia. „Am întâlnit și români care au făcut mulți bani acolo”

Plecat în anul 1991 la Londra cu doar 30 de lire în buzunar, antreprenorul Român a ajuns să conducă grupul de companii Riverside Group London Limited. George Betianu s-a dovedi a fi un ingenios om de afaceri care, in numai câțiva ani, a deschis şapte companii în Anglia.

Fostul fotbalist român Florin Gardoș, a fost impresionat de povestea antreprenorului român. Acesta l-a cunoscut când juca în Premier League, la Southampton.

„Sunt fel și fel de povești. L-am cunoscut la un moment dat pe George Bețianu, care a venit în Anglia la începutul anilor 1990 și atunci era și mai greu de ajuns acolo. Tundea iarbă, era grădinar, ceva de genul ăsta. În momentul în care l-am cunoscut eu, avea afaceri de două-trei milioane de lire sterline. Avea un business cu taxi-uri, avea unul în care făcea produse de panificație. Își construise un mic imperiu în 20-25 de ani cât a stat în Anglia,” a povestit Florin Gardoș.

Gardoș a vorbit la sport.ro despre începuturile antreprenorului român în Anglia, unde a venit cu doar 40 de lire.

„Cu 40 de lire in buzunar. Si un permis de conducere. Asa si-a inceput nea George viata in Anglia. Va puteti imagina asa ceva?! Nea George nu doar si-a imaginat. S-a pus pe treaba, ca nu avea timp de scenarii.”

Ingeniosul român nu s-a lăsat doborât de lipsa resurselor financiare, ci a construit un mic imperiu pas cu pas:

„A pornit ca taximetrist, apoi si-a facut firma de taxi. Si inca una. Si inca una. Acum are 4 companii, cu cifra de afaceri de 9 milioane de lire,” a povestit fostul sportiv

Gardoș a vorbit despre întâlnirea sa cu Betianu și despre planurile de viitor ale milionarului:

„Ne-am cunoscut in Londra, in timp ce eram la o filmare cu Rares Nastase pentru Romania te iubesc, ca sa vezi coincidenta. Am iesit la restaurant si am stat la povesti. Mi-a povestit ca isi doreste sa aduca in Romania cat mai multi turisti din UK.”

Citește și: Fiicele lui Dinu Patriciu au câștigat războiul cu fratele lor vitreg. Miza: vila de 1 milion de euro

Cu toate că s-a împlinit profesional la Londra, George Betianu a declarat în presa românească faptul că a fost forţat să plece din ţară de circumstanţele politice tensionate din acea vreme.  Odată ajuns în Marea Britanie a intrat în business cu obiectivul să creeze locuri de muncă pentru a-i ajuta şi pe alţii aflaţi în situaţia lui

Fostul fotbalist român Florin Gardoș a fost impresionat de povestea românului ajuns milionar în Anglia
Fostul fotbalist român Florin Gardoș a fost impresionat de povestea românului ajuns milionar în Anglia

La rândul său, fostul fotbalist Florin Gardoș se poate lăuda cu o carieră impresionantă în Anglia.

Fostul fundaș a fost legitimat de-a lungul carierei sale la Someșul Satu Mare, Concordia Chiajna, Steaua București, Southampton, Universitatea Craiova, Poli Iași și Academica Clinceni.

În momentul în care Gigi Becali l-a cedat în Anglia, cota lui Gardoș pe piața transferurilor, potrivit Transfermarkt, era de 6 milioane de euro. În momentul în care s-a retras, fostul fotbalist valora 350.000 euro.

Cele mai multe apariții le-a bifat la Steaua București, 122, unde s-a impus pe tabela de marcaj de patru ori și a pasat decisiv în două situații, în cele aproape 9.800 de minute în tricoul „roș-albaștrilor”, scrie  sursa citată.

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult