- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ai trecut pe roșu, te-ai ars! Cât a trebuie să plătești dacă ai trecut pe culoarea roșie a semaforului, în Țările de Jos

08 Jun, 20:49 • Stefan Simion
Dacă ai trecut pe roșu, în Țările de Jos, trebuie să plătești o amendă substanțială. De acest lucru nu a ținut cont un șofer român, iar acum firma la care este angajat are de achitat amenda, confirmată de autoritățile române. Suma pe care trebuie să o achite firma este de 250 de euro.
Ai trecut pe roșu, te-ai ars! Cât a trebuie să plătești dacă ai trecut pe culoarea roșie a semaforului, în Țările de Jos

Dacă ai trecut pe roșu în Țările de Jos, poți să te aștepți la o amendă importantă. Și o vei primi, cu siguranță. Un șofer român care nu a respectat această regulă elementară a cauzat firmei la care lucrează  o pagubă importantă. Chiar dacă, pe moment, șoferul care a trecut pe roșu a crezut că a scăpat basma curată, lucrurile nu au stat deloc așa. Asta pentru că Poliția din Haarlem, orașul în care a avut loc incidentul, au transmis către autoritățile române o solicitare de încuviințare a amenzii respective.

Citește și  ULTIMĂ ORĂ! Comisia Europeană a anunțat bugetul anual al UE pentru 2024

Poliției din Haarlem a percizat, în solicitarea transmisă, care au fost detaliile din momentul în care a avut loc trecerea pe culoarea roșie.

Autovehiculul aparţinând … SRL nu a oprit la culoarea roşie: semafor electric trei culori, Haarlem, N 208 Westelijke Randweg kruising Zijlweg richting IJmuiden, faptă prevăzută de Legea administraţiei juridice pentru respectarea regulilor de circulaţie, articolul 2”, au explicat autoritățile olandeze.

Citește și Vine potopul pentru cea mai mare economie a lumii. Guvernul american vrea să împrumute peste un milion …

Cât plătești dacă ai trecut pe roșu în Țările de Jos

Ca urmare a celor explicate de autoritășile din Haarlem, Judecătoria Vaslui a  admis solicitarea batavilor și a decis ca firma să fie amendată cu 250 de euro.

„Se va constata că intimata … SRL a fost obligată la plata sumei de 250 euro, reprezentând sancţiune pecuniară aplicată pentru încălcarea dispoziţiilor articolului 2 din Legea administraţiei juridice pentru respectarea regulilor de circulaţie. Va fi obligată intimata … SRL la plata sumei de 1.235 lei, reprezentând echivalentul în lei, la cursul BNR din data de 07.07.2022, al sancţiunii pecuniare în cuantum de 250 euro, aplicată acesteia de statul emitent pentru comiterea faptei contrare normelor de trafic rutier anterior menţionate”, a stabilit instanța de judecată.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult