- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Conacul Prințesei Margareta a Danemarcei de pe Riviera Franceză a fost scos la vânzare. Suma uriașă de la care pornește licitația

06 May, 10:32 • Lupu Alexandra
Conacul istoric al Prințesei Margareta a Danemarcei de pe Riviera Franceză este scos la vânzare. Iată când are loc licitația și de la ce sumă pornește.
Conacul Prințesei Margareta a Danemarcei de pe Riviera Franceză a fost scos la vânzare. Suma uriașă de la care pornește licitația

Conacul istoric al Prințesei Margareta a Danemarcei este scos la vânzare. Poziționat pe Riviera Franceză, reședința este cunoscută sub denumirea „La Carriere” și datează încă din 1920, informează digi24.ro. Ultimele informații arată că a fost stabilită data licitației, dar mai mult decât atât, prețul de începere.

Cât valorează conacul istoric al Prințesei Margareta

Prințesa Margareta a Danemarcei a fost al cincilea copil al Prințului Valdemar și al soției sale, Prințesa Marie de Orléans. Ea a fost verișoara reginei Elisabeta a Angliei, dar și a conducătorilor Rusiei sau Greciei.

Prințesa Margareta a fost extrem de legată de regalitatea europeană. A fost căsătorită cu prințul René de Bourbon-Parma, cu care a avut patru copii.

Cuplul a locuit o bună perioadă în Franța, însă din cauza naziștilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost forțat să fugă. Ajuns la New York, Prințesa Margareta a lucrat la o fabrică de pălării, iar soțul ei la o companie de gaze. Familia s-a întors la Paris în momentul în care războiul s-a terminat. Ultimele informații arată că reședința istorică de pe Riviera Franceză a fost recent scoasă la vânzare. Licitația va avea loc pe data de 16 mai.

Vezi și: Conacul Koşca, o bijuterie arhitecturală a României, se vinde cu aproape 700.000 de euro FOTO şi VIDEO

Mai mult decât atât, prețul de la care începe licitația pentru cumpărarea conacului Prințesei Margareta, care datează din 1920 și în care a locuit alături de prințul René de Bourbon-Parma, este de 12 milioane de dolari.

Conacul Prințesei Margareta
Conacul Prințesei Margareta

Riviera Franceză este considerată „bijuteria de azur” a Franței. Zona impresionează prin peisaje spectaculoase și a devenit populară în rândul generațiilor mai în vârstă, printr-o serie de filme și comedii. Riviera Franceză este cunoscută sub denumirea „Coasta de Azur” și este văzută drept un simbol al libertății estivale și al boemiei.

Zona este destinația preferată de călătorie a oamenilor, tocmai pentru că se mândrește cu 300 de zile cu soare în fiecare an. Frumusețea este aproape ireală, iar plajele au un farmec aparte, redat de apele azurii. Riviera Franceză este a doua cea mai vizitată destinație din Franța, prima fiind Paris.

Aceasta se întinde între Menton si Théoule-sur-Mer. Totodată, cuprinde stațiunile: Nisa, Saint-Tropez, Cannes, Monaco, Monte-Carlo, Cap-Ferrat, Menton, Antibes, St Paul de Vence, Roquebrune-Cap-Martin și altele.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: FOTO: Vilă boierească din București, scoasă la vânzare pentru 4 milioane de euro. Cui a aparținut spectaculosul imobil