- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

O țară a hotărât să închidă toate băncile. Salariile oamenilor vor fi blocate

08 Oct, 13:01 • Bumbeneci Diana
Criza actuală duce la schimbări majore. Băncile libaneze au decis în unanimitate să-și închidă porțile clienților pe termen nelimitat, iar acest lucru va crea o gaură majoră în domeniul economic.
O țară a hotărât să închidă toate băncile. Salariile oamenilor vor fi blocate

Băncile din Liban se vor închide pe termen nelimitat. Acesta este decizia majoră luată de autorități, din cauza crizei financiare prin care țara traversează de o lungă perioadă.

Băncile din Liban se închid

Băncile din Liban se vor închide după o serie de atacuri violente ale persoanelor care au conturi deschise și care caută să îşi lichideze depozitele înghețate în sistemul bancar, din cauza crizei financiare pe care o traversează ţara, anunță Reuters, citat de România TV.

Cu toate acestea însă, băncile de pe teritoriul țării vor continua să efectueze tranzacții în regim de urgență strict pentru clienți și afaceri. Mai departe, pe termen nelimitat, serviciile din sucursale vor rămâne suspendate după cel puţin zece atacuri asupra sediilor, în mai puțin de 30 de zile.

Ai mai putea citi și: Alertă în rândul medicilor. Gripa severă amenință tot mai mulți pacienți în 2022

O țară a hotărât să închidă toate băncile. Salariile oamenilor vor fi blocate
O țară a hotărât să închidă toate băncile. Salariile oamenilor vor fi blocate

Și luna trecută, băncile libaneze și-au închis porțile pentru câteva zile, tot din cauza unor astfel de evenimente neașteptate. Ele au fost redeschise la începutul lunii octombrie pentru a le permite libanezilor care lucrează să-și retragă salariile.

În acest context, asociația băncilor din Liban a solicitat de curând guvernului să adopte controale formale ale capitalului pentru a înlocui controalele informale adoptate de bănci în 2019, dar parlamentul a eșuat în mod repetat să adopte legea. Mai mult, executivul de la Beirut a făcut puține progrese cu reformele care ar „debloca” ajutorul din partea Fondului Monetar Internațional, care ar ajuta la atenuarea crizei cauzate de zeci de ani de cheltuieli nerentabile și corupție, mai scrie Reuters.

De trei ani, Libanul se confruntă cu o criză financiară greu de rezolvat. Moneda națională s-a prăbușit cu peste 90%, iar sărăcia a cuprins întreaga țară, ducând la paralizarea sistemului financiar și înghețarea economiilor deponenților. Criza actuală este cea mai mare de după războiul civil, din perioada 1975-1990.

Te mai poate interesa și: Rabla pentru becuri 2022. Ghid complet pentru a primi banii pe becurile vechi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult