- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Prețul piperat al unei călătorii în spațiu. Cât a primit Jeff Bezos, fondatorul Blue Origin, pentru un bilet

20 May, 18:57 • Adrian Popovici
În urma unei licitații, Blue Origin, compania fondată de Jeff Bezos, a primit 30 de milioane de dolari pentru primul loc scos la vânzare. prețurile variază totuși în funcție de destinație și de costurile asociate lansărilor.
Prețul piperat al unei călătorii în spațiu. Cât a primit Jeff Bezos, fondatorul Blue Origin, pentru un bilet

Spațiul este ultima frontieră, iar o călătorie în afara atmosferei planetei noastre reprezintă un vis pe care mulți dintre noi îl împărtășim. Din nefericire, în ciuda progreselor tehnologice o astfel de aventură vin cu un preț piperat. Cu toate acestea, companii ca Blue Origin fac eforturi ca această experiență să fie mai accesibilă, notează Reuters.

În ciuda progreselor din acest domeniu, Blue Origin, compania fondată de către Jeff Bezos, și-a reluat zborurile spațiale, asta după o pauză de 2 ani. Compania de zboruri spațiale a reușit să transporte șase clienți la limita spațiului, aceștia revenind recent din această aventură.

Aceasta a reprezentat a șaptea călătorie a Blue Origin cu oameni la bord. Misiunea a constat într-o excursie care a traversat linia Kármán, granița spațiului situată la aproximativ 100 km deasupra Pământului, decolând de la Launch Site One al companiei din vestul Texasului, SUA.

Pasagerii Blue Origin
Pasagerii Blue Origin

În capsula New Shepard a Blue Origin s-au aflat șase persoane, printre care și Ed Dwight, în vârstă de 90 de ani, un fost căpitan al Forțelor Aeriene care a fost primul candidat astronaut de culoare când a fost selectat pentru programul de antrenament în 1961.

Te-ar putea interesa și: Jeff Bezos este din nou cea mai bogată persoană din lume. Averea lui netă a depășit 200 de miliarde de dolari

Cât costă o călătorie cu Blue Origin?

După cum arată site-ul companiei , primul loc în capsula New Shepard s-a vândut la licitație cu 28 de milioane de dolari.

„Blue Origin a încheiat licitația online pentru primul loc pe New Shepard cu o ofertă câștigătoare de 28 de milioane de dolari. Aproape 7.600 de persoane din 159 de țări s-au înregistrat pentru a licita.

Ofertantul câștigător va zbura în spațiu cu ocazia primului zbor cu echipaj uman al New Shepard, pe 20 iulie, și se va alătura fondatorului  Jeff Bezos, și fratelui său, Mark.

Suma licitației câștigătoare va fi donată fundației Blue Origin, Club for the Future, a cărei misiune este de a inspira generațiile viitoare să urmeze cariere în domeniul STEM și de a ajuta la inventarea viitorului vieții în spațiu”, transmitea compania.

Blue Origin nu este singura compania care a făcut zboruri în spațiu, informațiile din acest domeniu arătând că Virgin Galactic cerea 450.000 de dolari pentru servicii similare. Trebuie precizat faptul că suma obținută de compania lui Bezos a fost rezultatul unei licitații, iar mare parte din bani au fost donați, după cum transmite NY Times.

Citește și: Jeff Bezos, mai bogat cu 2 miliarde de dolari. Antreprenorul american a vândut aproximativ 12 milioane de acţiuni Amazon

Tags: