- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Stellantis lansează încă o mașină electrică ieftină. Va costa mai puţin de 25.000 de euro și va concura cu Dacia Spring

05 Aug, 14:54 • Lupu Alexandra
Stellantis se pregătește să lanseze încă o mașină electrică ieftină. Noul vehicul electric va fi lansat în iulie 2024 și va costa mai puțin de 25.000 de euro.
Stellantis lansează încă o mașină electrică ieftină. Va costa mai puţin de 25.000 de euro și va concura cu Dacia Spring

Stellantis a anunțat că intenționează să adauge un al doilea vehicul electric cu preț redus la gama sa de modele. Grupul auto își dorește să concureze cu Renault SA și constructorii chinezi, informează economedia.ro.

Stellantis se pregătește să dea lovitura

Stellantis lansează a doua mașină electrică ieftină. Noul vehicul electric va fi inspirat din Fiat Panda. Mașina va costa mai puțin de 25.000 de euro și urmează să fie prezentată în iulie 2024.

Noul vehicul va concura cu Dacia Spring, a declarat directorul mărcii Fiat, Olivier Francois. Deși utilizează marca producătorului din România, Dacia Spring este o mașină produsă în China.

Citește și: Tesla, dată în judecată pentru că a măsluit cifrele cu privire la autonomia maşinilor sale

„Există o nevoie reală pentru mai multe vehicule electrice accesibile”, a spus Olivier Francois într-un interviu pentru Bloomberg.

Stellantis are în plan să înceapă să vândă și un vehicul electric marca Citroen cu un preț mai mic de 25.000 de euro la începutul anului 2024. Noul model va fi produs în Slovacia. Compania vrea să țină foarte bine costurile sub control, și mai mult decât atât, vrea ca noua mașină să concureze cu Dacia Spring.

Planurile companiei vin în contextul în care producătorii auto încearcă să își păstreze cumpărătorii de modele de masă, a căror putere a fost afectată cu certitudine de inflație. Mai mult decât atât, odată cu intrarea constructorilor chinezi pe piața din Europa, presiunea de a oferi mașini electrice la un preț accesibil a crescut.

Fiat intenționează să reintroducă cel mai popular model al său, modelul 500 electric, pe piața din SUA, adică cea mai mare sursă de profituri pentru Stellantis. Pentru noul Panda electric, “este foarte probabil că vor fi sinergii” cu platforma utilizată de noul Citroen e-C3, a informat Olivier Francois.

Stellantis
Stellantis

Grupul este al patrulea producător auto la nivel mondial. Compania deține 14 mărci în portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel. Anul trecut, grupul a obținut un profit net record de 13,354 miliarde de euro. Anterior, compania a anunțat că va dezvălui în octombrie 2024 prima sa mașină electrică.

Autoturismul se va afla la un preț accesibil și va fi fabricat în Europa. Noul model Citroën e-C3 va avea o capacitate de „încărcare rapidă”, astfel, mașina se va încărca în doar 57 de minute. Totodată, va avea o autonomie de 320 de kilometri. Prerezervările vor fi disponibile până la sfârșitul anului 2023.

Te-ar putea interesa și: Schimbare radicală pe piața auto. Românii renunță să-și achiziționeze mașini la mâna a doua și trec la cele electrice