- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Țara care interzice carnea produsă în laborator! Încălcarea interdicției atrage o amendă usturătoare

30 Mar, 08:49 • Lupu Alexandra
Carnea produsă în laborator și alimentele sintetice devin interzise într-o țară europeană. Reprezentanții au declarat că vor să protejeze sănătatea cetățenilor.
Țara care interzice carnea produsă în laborator! Încălcarea interdicției atrage o amendă usturătoare

Italia face încă o mișcare importantă! La scurt timp după ce a anunțat că este posibil să restricționeze utilizarea făinii de greieri, reprezentanții au de gând să interzică carnea produsă în laborator și alimentele sintetice, relatează digi24.ro.

Carnea produsă în laborator este interzisă

În urmă cu puțin timp, Italia a decis să restricționeze folosirea făinii de greieri pentru preparatele tradiționale. Se pare că produsul nu este singurul vizat de Guvern. Acum, reprezentanții au elaborat un proiect legislativ prin care urmează să interzică carnea produsă în laborator și alte alimente sintetice. Dacă propunerea este adoptată, încălcarea interdicției atrage o amendă usturătoare: de până la 60.000 euro.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Prima țară care interzice folosirea făinii de greieri în mâncare. Motivul care a determinat conducerea să ia decizia drastică

Asociațiile de fermieri s-au arătat mulțumiți de decizia Guvernului. Mai mult decât atât, Francesco Lollobrigida a argumentat măsura implementată prin „importanța tradiției alimentare”. Concret, reprezentanții își propun să protejeze atât sănătatea cetățenilor, cât și bucătăria italiană.

Legea nu este favorabilă pentru organizațiile care promovează bunăstarea animalelor, având în vedere că acestea susțin că alimentele sintetice protejează mediul și contribuie la reducerea emisiilor de carbon. Recent, a fost deschisă o petiție numită „mâncare naturală versus mâncare sintetică”. Aceasta a obținut 500.000 de semnături, inclusiv pe cea a prim-ministrei Giorgia Meloni.

Italia interzice carnea produsă în laborator fără să stea pe gânduri!
Italia interzice carnea produsă în laborator fără să stea pe gânduri!

„Nu putem decât să sărbătorim împreună cu fermierii noștri o măsură care îi pune pe ei în avangardă, și nu doar în problema apărării excelenței, ci și în cea a apărării consumatorilor”, declară Meloni.

Lollobrigida a spus că „produsele de laborator nu garantează calitatea, bunăstarea și protejarea culturii și tradiției italiene”. Propunerile care urmează să interzică alimentele sintetice s-ar putea aplica și asupra cărnii de pește din laborator sau chiar și la nivelul laptelui sintetic.

Proiectul de lege vine ca un pachet mai larg în domeniul alimentar, având în vedere că, în urmă cu puțin timp, Guvernul a interzis folosirea făinii de greieri în pizza sau paste. Ultimele informații arată că ingredientele menționate au devenit obiectul principal al știrilor fake news, unde se spune că oamenii vor fi obligați de UE să mănânce insecte.

Citește și: Bani de la stat pentru românii defavorizaţi din Italia. Se dau până la 15.000 de euro