- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un gigant al închirierilor auto vinde 20.000 de mașini electrice. Banii obținuți vor fi folosiți pentru a cumpăra vehicule pe benzină

12 Jan, 22:06 • Adrian Popovici
Hertz Global, gigantul din domeniul închirierilor auto, a decis să renunțe la 20.000 de mașini electrice din flota sa, în favoarea unor modele pe benzină. Compania explică faptul că cerere este în scădere, asta în timp ce costurile cu reparațiile au crescut.
Un gigant al închirierilor auto vinde 20.000 de mașini electrice. Banii obținuți vor fi folosiți pentru a cumpăra vehicule pe benzină

În ultimii ani, vânzările de mașini electrice au crescut simțitor, oamenii și companiile încercând astfel să-și reducă astfel amprenta de carbon. Totuși, după cum a aflat gigantul Hertz Global, care se ocupă cu închirierile auto, cererea este în scădere și repararea bateriilor costă foarte mult. Din această cauză, a decis să renunțe la 20.000 de mașini electrice din flota sa, în favoarea unor modele pe benzină, transmite Bloomberg.

Hertz Global vrea să vândă o treime din flota sa de mașini electrice din SUA și să revină la mașinile pe benzină, asta din cauza cererii slabe și a costurilor ridicate de reparații ale bateriilor.

Vânzarea a 20.000 de mașini electrice a început luna trecută și va continua pe parcursul anului 2024, a declarat joi gigantul de închirieri într-un document adresat autorităților din SUA.

Mașini electrice
Mașini electrice

Te-ar putea interesa și: Care sunt diferențele de cost dintre o mașină clasică și o mașină electrică. În cât timp poți recupera o investiție de 15.000 mii de euro

De ce renunță Hertz la atât de multe mașini electrice?

Această răsturnare dramatică de situație cine după ce Hertz a anunțat în 2021 că plănuia să cumpere 100.000 de mașini electrice produse de Tesla. Experții subliniază cererea în scădere pentru mașinile complet electrice în SUA. Creșterea vânzărilor de mașini electrice a încetinit brusc pe parcursul anului 2023, crescând cu doar 1,3% în ultimul trimestru, deoarece consumatorii au fost descurajați de costurile ridicate și de ratele dobânzilor.

„Costurile ridicate asociate cu aceste mașini electrice au persistat”, a declarat directorul executiv al Hertz, Stephen Scherr, într-un interviu. „Eforturile de a le reduce s-au dovedit a fi mai dificile”.

După anunțul legat de mașinile electrice, acțiunile Hertz au scăzut cu 4,3%, la 8,95 dolari, la bursa din New York. Acțiunile au scăzut cu 32% pe parcursul anului trecut.

Pe viitor, Hertz va analiza cu atenție cererea de vehicule electrice atât la dealeri, cât și în cadrul propriilor operațiuni, pentru a decide dacă compania ar trebui să cumpere mai multe vehicule, a declarat Scherr. Asta înseamnă că acordul său de a cumpăra 175.000 de mașini electrice de la General Motors  în următorii patru ani și alte 65.000 de la Polestar ar putea dura mult mai mult timp, a spus el.

Gigantul vrea să folosească banii din vaânzarea de mașini electrice pentru a cumpăra vehicule pe benzină. Revenirea la mașini mai convenționale marchează o inversare a unei strategii axate pe vehiculele electrice, despre care compania spera că vor avea prețuri mai mari la închiriere și își vor păstra valoarea.

Citește și: Marea îngrijorare a proprietarilor de mașini hibrid. Vor trebui să scoată bani din buzunar