- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Evenimente de business importante in saptamana 11-15 octombrie

10 Oct, 14:00 • gecad.net
Saptamana viitoare vom afla cum au evoluat preturile in luna august, iar Camera Deputatilor va incepe dezbaterea controversatei OUG 50/2010, privind protectia consumatorilor de credite.
Evenimente de business importante in saptamana 11-15 octombrie

Luni – 11 octombrie

Institutul National de Statistica va prezenta datele referitoare la inflatia din luna septembrie. In luna august, cresterea preturilor a franat puternic, la 0,23%, dupa ce in iulie cunoscuse o majorare cu 2,58%, ca urmare a cresterii TVA de la 1 iulie, cu 5 puncte procentuale, de la 19 la 24%.

Marti – 12 octombrie Camera Deputatilor va discuta OUG 50/2010.

Martea trecuta, Comisia Economica a Camerei a modificat textul ordonantei, adoptand 98 dintre amendamentele propuse de bancheri, unul din cele mai importante dintre acestea fiind mentinerea dobanzilor in noile contracte de credit la aceleasi niveluri cu cele din contractele intiale.

ANPC a atras atentia, joi, ca multe dintre prevederile adoptate de Comisia Economica pot aduce prejudicii serioase debitorilor.

Viorel Stefan, seful Comisiei de Buget Finante din Camera Deputatilor, a declarat vineri pentru Hotnews.ro ca se asteapta ca dezbaterile asupra OUG 50 sa fie foarte aprinse, asa incat Camera Deputatilor va putea lua o decizie cel mai probabil la cateva zile dupa ce incepe dezbaterea.

Tot marti, INS va prezenta datele despre comertul international cu bunuri ale Romaniei pe luna august. In luna iulie, exporturile au continuat sa creasca intr-un ritm mai accelerat (20,1% avans anual) decat importurile (19% avans anual).

La sfarsitul primelor sapte luni, deficitul comercial al Romaniei era de 5,36 miliarde euro, in scadere cu 2,4% fata de nivelul din aceeasi perioada de anul trecut.

Miercuri – 13 octombrie Banca Nationala va prezenta datele referitoare la evolutia balantei de plati pe luna august.

Joi – 14 octombrie este o zi plina de evenimente. Astfel, potrivit startups.ro, vor fi organizate:

OpenCoffee Club – eveniment organizat de Viorel Spinu, Founder TaskWriter, in fiecare zi de joi a saptamanii, in Bucuresti, in cadrul caruia se intalnesc persoane interesate de start-up-uri online, pentru a discuta diverse probleme intr-un mediu informal.

Cursul de „Tehnici Imbatabile de Negociere” – organizat de Vision Consulting. Tematica abordata in cadrul cursului cuprinde: Negocierea ca proces; Etapele negocierii clasice; Stiluri clasice de negociere; Tipare comportamentale ale negociatorului.

Tot pe 14 octombrie este organizat seminarul „Legislatia Muncii 2010”, in Brasov. Agenda seminarului cuprinde: Noutati legislatie 2010; Somaj tehnic – reglementare si probleme punctuale; Concedierea colectiva; Schimbare loc de munca – delegare, detasare – aspecte; Discutii asupra situatiilor propuse de participanti.

Vineri – 15 octombrie INS prezinta valoarea productiei ramurii agricole pe regiuni de dezvoltare in anul 2009.