FINANTE-BANCI

Marile averi, la control! Fiscul ar putea verifica 2.000 de bogati in toata tara

22 mai 2014, ora 17:47 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bani.jpg
Fiscul va extinde la nivel national controlul persoanelor fizice cu averi/venituri mari, urmand ca in fiecare judet sa fie facuta, in intervalul 1 iulie-30 septembrie, o lista cu cate 50 persoane, totalul celor verificati daca si-au declarat corect veniturile urmand sa se ridice la 2.000 de persoane.

Listele vor fi redactate de catre compartimentele de verificare fiscala a persoanelor fizice din cadrul administratiilor judetene, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

"In intervalul 1 iulie-30 septembrie, vor fi elaborate esantioanele care vor intra in programul de imbunatatire a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu averi/venituri mari. Compartimentele de verificari fiscale din cele 40 de judete vor trebui sa formeze esantioane de cate 50 de persoane fizice, urmand ca, de la 1 octombrie, sa demareze verificarile pe baza informatiilor detinute sau obtinute de Fisc cu privire la averile detinute si cuantumul impozitelor platite", au aratat sursele.

Actiunea care va incepe in luna iulie nu va viza si municipiul Bucuresti, pentru care au fost deja initiate anterior astfel de verificari, ci reprezinta o extindere la nivel teritorial a controlului.Guvernul a inceput inca din 2013 actiuni de verificare a mai multor persoane cu mari averi suspectate ca au depasit "riscul minim acceptat" prin neplata impozitelor si a decis sa apeleze la specialisti fiscali straini si experti ai Fondului Monetar International (FMI) pentru a-i instrui pe inspectori.

Actiunile de control au fost initiate dupa ce Fiscul a transmis scrisori de notificare amiabila, releva o scrisoare de intentie transmisa in vara anului trecut de Guvern catre FMI.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 11:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter