- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR a lansat un credit ipotecar, ca alternativa la Prima Casa

14 Apr, 11:50 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat o alternativa de finantare la Prima Casa 3 pentru clientii care nu mai pot astepta urmatoarea etapa a programului guvernamental "Prima Casa".
BCR a lansat un credit ipotecar, ca alternativa la Prima Casa

Lansarea creditului „Prima Casa de la BCR” are loc in contextul in care plafonul de garantare alocat bancii, in valoare de 64 milioane euro, a fost epuizat.

„Creditul Prima Casa de la BCR se adreseaza clientilor care au depus deja documentatia, dar nu mai pot astepta lansarea programului Prima Casa 4 datorita faptului ca antecontractele de vanzare-cumparare incheiate expira in foarte scurt timp”, a declarat Stefan Coroianu, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

Creditul BCR are ca destinatie achizitia de locuinte finalizate, valoarea acestuia situandu-se intre 5.000 euro si 66.500 euro, in functie de anul constructiei locuintei achizitionate.

Avansul este de 15%, iar perioada de creditare variaza intre 5 si 30 de ani.

Costul creditului este similar cu cele ale creditelor acordate in cadrul programului „Prima Casa”, clientii cu istoric platind o dobanda Euribor la trei luni plus 3,75 puncte procentuale, iar clientii standard Euribor la trei luni plus 3,95 p.p.

Comisionul lunar de administrare al creditului este de 7 euro pentru credite mai mici de 20.000 de euro si 17 euro pentru credite de cel putin de 20.000 de euro, conform bancii.

Creditul BCR elimina interdictia de vanzare a locuintei in primii 5 ani, precum si comisionul anual, si nu necesita un depozit colateral.

Institutia financiara nu percepe comision de analiza a dosarului.

Grupul BCR a inregistrat in 2010 un profit de 465 milioane de lei (110 milioane de euro), cu 46,7% mai scazut fata de 2009, cel mai slab rezultat de la privatizarea bancii.