- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Platinum a asigurat Rina Hotels& Resort

14 Mar, 18:15 • Redactia DailyBusiness
Grupul hotelier Rina Hotels a incheiat un pachet complet de asigurare prin compania Platinum Asigurari-Reasigurari. Astfel, Rina Hotels& Resort si-a asigurat, prin polita Platinum Horeca, atat cladirile cat si continutul acestora.
Platinum a asigurat Rina Hotels& Resort

Pretul acestei polite nu a fost mentionat de cele doua companii.

„In alegerea asiguratorului, a fost important sa avem incluse in pachet, pe langa asigurarea cladirilor, a utilajelor si echipamentelor, mobilierului etc. si asigurarea de raspundere civila fata de terti decurgand atat din activitatea hoteliera, cat si din restaurant sau catering”, a declarat Ana Maria Ciosa, general manager al Rina Hotels.

Ea a precizat ca prin acest pachet sunt asigurate si bunurile care apartin clientilor. De asemenea, sunt asigurate si stocurile pe tot parcursul anului, inclusiv varfurile sezoniere, asigurarea creantelor, precum si pierderile provenind din intreruperea afacerii.

Produsul complet Platinum Horeca este dedicat hotelurilor si pensiunilor care include pe langa asigurarea de cladiri si continut, acoperiri specifice activitatii hoteliere si de restauratie, cum ar fi:asigurarea stocurilor, inclusiv cresterea sezoniera a acestora; stocul de marfa refrigerata si stocuri in tranzit de la furnizori pana la hotel; acoperirea pentru pierderile provenind din intreruperea afacerii si pierderea profitului brut ca urmare a unui eveniment asigurat; acoperirea raspunderii civile decurgand din serviciile prestate de asigurat (hotel), de la valet pana la restaurant.

In plus, Platinum Horeca ofera acoperire si pentru efectele/bunurile personale ale clientilor asiguratului (furt prin efractie si/sau acte de talharie asupra bunurilor, pagube materiale la autovehiculele aflate in parcarea hotelului etc). De asemenea, produsul acopera raspunderea angajatorului atat pentru angajatii cu norma intreaga cat si pentru angajatii part-time.

Spre exemplu, un hotel cu o cladire evaluata la 1 milion de euro, cu un continut de 500.000 euro si cu o valoare asigurata a pierderilor din intreruperea afacerilor de 500.000 euro, clientul plateste, dupa aplicarea tuturor reducerilor, pentru Platinum Horeca o prima de asigurare de aproximativ 2.396 euro.

Pentru o pensiune evaluata la 300.000 euro cladirea si continut de 200.000 euro, clientul plateste, dupa aplicarea tuturor reducerilor, o prima de asigurare de aproximativ 859 euro.

Primele de asigurare sunt aferente unei perioade de asigurare de 12 luni de zile si sunt aproximative, putand varia usor in functie de detaliile obiectivului asigurat.

Lantul hotelier Rina Hotels & Resort are in componenta sa trei hoteluri: Rina Vista si Rina Tirol din statiunea montana Poiana Brasov si Rina Sinaia din statiunea montana Sinaia.

Platinum Asigurari-Reasigurari este o companie de asigurari generale care promoveaza produse pe toate liniile de asigurari, mai putin auto, fiind concentrata preponderent pe asigurari de locuinte, asigurari de proprietati, raspunderi civile fata de terti inclusiv, D&O, raspunderi profesionale si raspunderea prestatorilor de servicii, garantii (de licitatie, buna executie, plata a avansului, etc.), dar si asigurari maritime, cargo, accidente persoane si asigurari medicale pentru calatorii in strainatate.