- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Raiffeisen Bank acorda IMM-urilor credite de peste 100 milioane euro

13 Apr, 12:23 • Redactia DailyBusiness
Raiffeisen Bank pune la dispozitia IMM-urilor 102,5 milioane euro pentru finantarea investitiilor si a capitalului de lucru, imprumuturile fiind garantate cu fonduri europene, au anuntat miercuri oficialii bancii.
Raiffeisen Bank acorda IMM-urilor credite de peste 100 milioane euro

Perioada de rambursare este intre 1 si 6 ani, iar garantiile sunt de cel mult 30% din valoarea creditului acordat de banca.

Facilitatea se adreseaza companiilor care au maxim 50 de angajati si o cifra de afaceri de pana la 50 milioane euro.

Valoarea maxima a unui credit poate fi de 1,025 milioane euro. Creditele sunt disponibile atat in lei cat si in euro pana pe 31 martie 2013.

„Acordul semnat cu finantatorul european (Fondul European de Investitii, n.r.) ne permite ca in cazul clientilor foarte buni sa eliminam complet cerinta garantiei, aceasta fiind una dintre marile piedici in calea IMM-urilor catre finantare. Cu o garantie mai mica, dobanzile vor fi mai mici. In anumite cazuri, la creditele in lei de exemplu, dobanda poate fi si cu 4% mai mica decat in oferta standard”, a declarat Vladimir Kalinov, vicepresedintele Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank Romania ofera produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Banca are o retea de 540 de agentii in toata tara. Raiffeisen Bank a realizat in 2010 un profit net de 83 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de profitul anului anterior.