- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adio, Arctic! Cel mai mare producător de electrocasnice din țara noastră devine Beko România

10 Apr, 09:26 • Fundeanu Madalina
Cel mai mare producător de electrocasnice din țara noastră își schimbă numele. Arctic devine Beko România!
Adio, Arctic! Cel mai mare producător de electrocasnice din țara noastră devine Beko România

Arctic SA, cel mai mare producător de electrocasnice din România, își schimbă numele în Beko România. Această schimbare nu va afecta în vreun fel operațiunile comerciale sau producția, ci este doar o modificare a denumirii entității juridice. Cu o istorie de peste 60 de ani, compania își continuă evoluția sub umbrela unui nou nume, conform Forbes România.

Arctic își schimbă numele în Beko România

Tranzacția care a stat la baza acestei schimbări a fost finalizată între grupul turc Arçelik și grupul american Whirlpool, rezultând în crearea unei noi entități – Beko Europe. Această modificare marchează o nouă etapă în strategia de consolidare și extindere a activităților de producție și comercializare a electrocasnicelor în Europa.

Prin rebranduirea sub numele Beko România, Arctic reconfirmă angajamentul său față de piața locală și aduce o nouă viziune asupra felului în care se poziționează pe plan internațional. Cu 75% din business păstrat de către grupul turc Arçelik și 25% deținut de Whirlpool, noua identitate subliniază o colaborare strategică și solidă între cele două companii.

Ai mai putea citi azi: Fenomenul „Shrinkflation”. Producătorii din industria bunurilor de larg consum au redus ambalajele fără ca preţurile să evolueze în consecinţă

electrocasnice Arctic
electrocasnice Arctic

„Suntem entuziasmați de această nouă etapă și de direcția pe care Beko o conturează pentru următorii ani. Rămânem fideli obiectivelor noastre (…). Sunt mândru să mă aflu la conducerea companiei într-un moment atât de important pentru echipa noastră.

De-a lungul anilor petrecuți aici am dezvoltat o legătură specială cu România, iar decizia de astăzi reprezintă un nou pas în angajamentul meu față de această țară care mi-a devenit acasă”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer al Arctic.

În 2022, Arctic a înregistrat o cifră de afaceri de 3,79 miliarde de lei, în urcare cu 8,3% față de 2021, în timp ce pierderea netă s-a dublat, de la 72,6 milioane de lei la 141,1 milioane de lei. Cu peste 4.302 de angajați la finele anului 2022, în scădere ușoară față 2021, compania desfășoară pe piața locală atât activități de producție, cât și de import și distribuție. Cea mai mare parte a salariaților sunt angajați în fabrica din Găești – județul Dâmbovița, unde compania produce frigidere și congelatoare.

Fondat în 1955, Arçelik este prezent în 146 de țări, are circa 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India și Bangladesh) și 35 de companii cu vânzări în întreaga lume.

Vezi și: Ce este și cum funcționează SANB. Lista băncilor care oferă acest serviciu de prevenire a fraudelor online