- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este gata de inaugurare! Când sunt programate primele zboruri oficiale

25 May, 08:42 • Constantin Cristina
Aeroportul Brașov-Ghimbav este aproape finalizat și este pregătit să să oficializeze primele zboruri. Pe 15 iunie este programată inaugurarea oficială.
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este gata de inaugurare! Când sunt programate primele zboruri oficiale

Aeroportul Brașov-Ghimbav este finalizat și programat pentru inaugurare pe data de 15 iunie, dar și primele zboruri oficiale, a transmis brasovmetropolitan.

Citește și: Aeroportul Otopeni s-a înnoit! Avioanele au o nouă parcare care va reduce timpul de așteptare pentru pasageri

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este gata de inaugurare

Mai mult, Consiliul Județean Brașov intenționează să pregătească un întreg festival pentru a marca inaugurarea Aeroportului Brașov-Ghimbav, cu costurile necesare pe măsură.

Vor fi organizate „Zilele porților deschise” din data de 10 până pe 11 iunie, iar inaugurarea este stabilită pe 15 iunie, fiind aprobat un buget de 1.031.816 lei, plus TVA.

La „Zilele porților deschise” sunt așteptați la concerte brașovenii, mai exact la patru concerte, susținute de Raluk, care va încasa 41.900 lei fără TVA, Ștefan Bănică Junior, care va încasa 76.250 lei fără TVA, Olivia Adams, care va încasa 18.250 lei fără TVA, Zdob și Zdub, care va încasa 75.900 lei fără TVA și Hadaway, care va încasa 76.800 lei TVA.

Aeroportul Brașov-Ghimbav
Aeroportul Brașov-Ghimbav

De sigur că atmosferă va fi susținută de un DJ, care va încasa 7.500 de lei fără TVA pentru două zile și un MC, plătit cu 7.380 de lei fără TVA pentru două zile. Pe lângă spectacolele realizate, focurile de artificii, etc, oamenii vor avea ocazia să viziteze zone din noul aeroport, chiar să urmărească din turnul de control.

Autoritățile din Brașov au anunțat anterior că primul turn virtual de control al zborurilor, din România, este funcțional. Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a postat pe rețelele sociale, un videoclip cu locul de unde zborurile vor fi dirijate.

Aeroportul este dotat cu 16 camere video cu termoviziune, care asigură supravegherea pe o suprafață de 360 de grade, pe o rază de 7 km, indiferent de condițiile meteo. Această secțiune va avea doar 6 angajați, în loc de 30, iar această investiție se ridică la 16 milioane de euro.

„Avem filmări din zile cu ninsori abundente, în care zăpada nu afectează în niciun fel cadrele preluate de camerele mobile deoarece acestea dispun de un sistem de curățare automată, acționat la distanță printr-o simplă apăsare de buton. Și camerele fixe instalate pe amplasamentul aeroportuar sunt dotate cu un sistem de curățare automat, bazat pe aer comprimat, care nu necesită deplasarea în teren a unui angajat care să se ocupe de întreținerea lor.

Specialiștii de la Arad ne-au explicat că strălucirea soarelui din zilele senine, deranjantă în mod normal pentru ochiul unui operator dintr-un turn de control clasic, nu afectează în niciun fel imaginile preluate automat, sistemul având capacitatea să filtreze lumina și să facă toate ajustările necesare unei vizibilități perfecte pentru controlorii de trafic de la Arad. La polul opus, în zilele cu vizibilitate redusă cauzată de ceața densă, camerele furnizează inclusiv imagini termice care permit distingerea obiectelor fixe sau în mișcare pe amplasamentul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Alte articole: Marfă în valoare de 2 milioane de euro, susceptibilă de a fi contrafăcută în China, confiscată de Poliția de Frontieră pe Aeroportul Otopeni