- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă în România! După moartea fostei soții a lui Alin Tișe, încă un bărbat moare de malarie în România

06 Feb, 15:00 • Bumbeneci Diana
După moartea fostei soții a lui Alin Tișe, încă un bărbat moare de malarie în România. Alți doi sunt în stare gravă.
Alertă în România! După moartea fostei soții a lui Alin Tișe, încă un bărbat moare de malarie în România

Încă un deces de malarie a fost raportat în România, după ce fosta soție a lui Alin Tișe, fostul șef al CJ Cluj, a decedat de aceeași boală. Reprezentanţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” au confirmat că un bărbat internat la Terapie Intensivă cu malarie a murit. Totodată, în ultimele 24 de ore la unitatea medicală au mai ajuns doi pacienţi cu această boală, şi ei fiind infectaţi în urma călătoriei în Zanzibar.

Încă o persoană moare de malarie

Conform reprezentanţilor Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, bărbatul de 54 de ani cu malarie care era internat în stare gravă la această unitate medicală a murit zilele trecute. El era în secţia de Terapie Intensivă.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, la acest spital au mai ajuns doi pacienţi cu aceeași boală. Aceştia au călătorit în Zanzibar.

Patru cazuri de malarie severă au fost înregistrate, în decurs de o lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş”, în cazul unor pacienţi care călătoriseră recent în Zanzibar.

malarie
malarie

Ministerul Sănătăţii a transmis, încă de acum o săptămână, un apel către turiştii români care se deplasează în zone tropicale, să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva bolii.

Conform informațiilor de la Ministerul Sănătății, în ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie şi decembrie şi 3 cazuri în ianuarie).

Ministerul mai transmitea că ”malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles), iar profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari”.

Ai mai putea citi: Prognoza primăverii 2024. ANM anunță cum va fi vremea până pe 5 martie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult