- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț mare pentru proprietarii de imobile din România. Vin bani mulți de la Uniunea Europeană! (UE)

19 Dec, 23:15 • Stefan Simion
Vești excelente pentru proprietarii de imobile, din România. Vor plăti mult mai puțini bani pentru lucrările de reabilitare a blocurilor. 
Anunț mare pentru proprietarii de imobile din România. Vin bani mulți de la Uniunea Europeană! (UE)

Marea veste pentru asociațiile de proprietari a fost făcută luni, de Guvernul României. Potrivit purtătorului de cuvânt, Dan Cărbunaru, vor veni mult mai multe fonduri europene pentru români, potrivit Agerpres.

„Una dintre cele mai importante decizii vizează creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, în acest sens, Guvernul aprobând, astăzi, ordonanţa de urgenţă care modifică şi completează cadrul normativ în domeniu.

Practic, reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe se va putea face cu mai puţini bani de la autorităţile locale şi cu o contribuţie mult mai mică din partea asociaţiilor de proprietari. Prin acest act normativ, Guvernul a redus procentul contribuţiei financiare pe care autorităţile locale şi asociaţiile de locatari îl asumă, pentru a putea creşte numărul clădirilor reabilitate termic, dar să şi optimizeze utilizarea fondurilor europene.

Practic, pentru finanţarea reabilitării termice a blocurilor, se vor putea folosi mai mulţi bani din fondurile europene nerambursabile, respectiv 90%, comparativ cu cei 40%, cum era cazul până acum. Doar 5% din banii necesari reabilitării vor proveni din banii autorităţilor locale sau asociaţiilor de locatari”, a declarat Dan Cărbunaru.

 

Anunț mare de la Guvern, pentru români. Ce spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt de la Palatul Victoria

 

Dan Cărbunaru a menţionat că bugetul UE destinat investiţiilor pentru eficienţa energetică a clădirilor în cadrul perioadei de programare 2021-2027 pentru Politica de coeziune este 1,25 miliarde de euro, iar intervenţiile care vizează creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe beneficiază de o alocare financiară totală de 618 milioane de euro.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult