- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apariție neașteptată în Vatra Dornei. O căprioară a fost filmată în timp ce se plimba printre blocuri

04 Jul, 20:13 • Lupu Alexandra
Apariție ieșită din comun în Vatra Dornei. O căprioară a fost filmată în timp ce se plimba printre blocuri. Ulterior, a ajuns în parcarea unui supermarket.
Apariție neașteptată în Vatra Dornei. O căprioară a fost filmată în timp ce se plimba printre blocuri

Nimeni nu se aștepta la asta! O căprioară a fost filmată în timp ce se plimba printre blocurile unui cartier din Vatra Dornei, informează hotnews.ro.

O căprioară a fost filmată în Vatra Dornei

Vizită neașteptată în orașul Vatra Dornei din județul Suceava. O căprioară a fost filmată în timp ce se plimba agale printre blocuri. Ulterior, ea a ajuns în parcarea unui supermarket. Pe timpul plimbării într-un cartier din Vatra Dornei, căprioara a mâncat din gardul viu care înconjura un bloc.

Oamenii care s-au întâlnit cu căprioara au povestit că ea era alături de un pui, pe care l-a lăsat pe malul râului Bistrița, chiar înainte de a se plimba prin „Perla Bucovinei”. Stațiunea se află la altitudinea de aproximativ 810m. Căprioara nu s-a speriat de oameni. Animalul a ajuns inclusiv în parcarea unui supermarket. Ba chiar l-a ignorat pe șoferul care a filmat-o.

Citește și despre: Tanczos Barna trage un semnal de alarmă. S-a dublat numărul de județe în care apar exemplare de urs. „Vom ajunge să avem urşi care să facă baie în Delta Dunării”

Tot astăzi, un grup format din o căprioară și doi iezi a fost surprins de camerele montate în Parcul Național Apuseni. Imaginile au ajuns pe rețelele sociale și au impresionat românii care le-au văzut. Zona Munților Apuseni a fost inclusă în topul celor mai frumoase locuri din Europa.

Căprioară
Căprioară

Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni titlul „Destinație Europeană de Excelență” în 2009, informează ziardecluj.ro. Parcul are o suprafață de 76.064 de hectare pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, în zona Munților Apuseni. Totodată, 50.793 de hectare sunt reprezentate de păduri.

Imaginile au fost capturate în luna iunie. Cu toate acestea, pozele au fost publicate în urmă cu câteva zile, pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Potrivit experților de la Romsilva¸căprioarele au unul până la trei iezi, care sunt complet neajutorați în primele zile. Ei depind în totalitate de mama lor. Ulterior, se dezvoltă rapid, dublându-și greutatea după câteva săptămâni.

Te-ar putea interesa și: Tarif de alungare a ursului! Comuna din România unde primăria cere bani oamenilor pentru a veni cineva să îi scape de atacul urșilor!