- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție! Ora de vară 2023. Dăm ceasul cu o oră înainte și dormim mai puțin

05 Mar, 21:33 • Bumbeneci Diana
Și anul acesta, România trece la ora de vară. Iată când are loc schimbarea.
Atenție! Ora de vară 2023. Dăm ceasul cu o oră înainte și dormim mai puțin

În noaptea de 25 spre 26 martie, vom da ceasul înainte cu o oră. Ora 03.00 dimineaţa ar urma să devină ora 04.00 dimineaţa.

Ora de vară 2023

Dăm ceasul cu o oră înainte, deci, în noaptea de 25 spre 26 martie dormim mai puţin. Mai mult, prin această schimbare legată de trecerea la ora de vară, se mizează pe obţinerea de mai multă lumină naturală pentru efectuarea a diferite activităţi.

Încă din anul 1943, ideea de trece la ora de vară a fost suspendată. Ora de vară a fost reintrodusă în România începând cu 1979. În 1996, ţinând cont de avantajele decalării orarului cu o oră vara, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.

ora de vară
ora de vară

Te mai poate interesa și;: Incredibil! Acesta este locul superb din România în care poți cumpăra o casă cu doar 500 de euro

Din 1997, ora de vară începe în România în ultima duminică din martie şi se încheie în ultima duminică din octombrie, la fel ca în toate ţările europene.

Cu toate acestea însă, lumea medicală se crede că este nevoie de o săptămână întreaga pentru a te obișnui cu astfel de schimbări. În cazul persoanelor care suferă de anumite probleme de sănătate-depresie, afecțiuni cardiace- efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi destul de mari. Psihologul Keren Rosner susţine că orice schimbare a fusului orar este mare consumatoare de energie.

Riscurile mai mari există la persoanele cu boli cronice, la depresivi, dar şi la persoanele în vârstă care sunt şi singure. În plus, se confruntă cu insomnie, cefalee sau vertij, dar şi cu modificarea apetitului. Nu în ultimul rând,  persoanele respective dau dovadă de o capacitate mai mică de concentrare”, spune Keren Rosner.

Citește și: Vrei să devii detectiv particular? Au început înscrierile! Iată ce documente ai nevoie pentru a participa la concurs și ce salariu vei avea pentru un astfel de job

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult