- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani de la Guvern pentru repararea electrocasnicelor stricate! Se dau 200 de euro

15 Jan, 20:34 • Bumbeneci Diana
Proiect de mare ajutor pentru români. Bonus din partea statului pentru a repara electrocasnicele stricate.
Bani de la Guvern pentru repararea electrocasnicelor stricate! Se dau 200 de euro

Oficialii europeni au ca obiectiv principal pentru 2024 și pentru anii următori să extindă garanția electronicelor și electrocasnicelor și să încurajeze clienții să repare aparatele stricate, pentru a reduce poluarea mediului. În acest sens, și românii ar putea beneficia de un bonus pentru repararea electrocasnicelor stricate.

Bani pentru electrocasnicele stricate

Pentru a sprijini cât mai mult folosirea unor produse pentru cât mai mult timp, în Austria, peste jumătate de milion de oameni au solicitat bonusul de reparație, un ajutor ce poate ajunge până la 200 de euro în cazul aparatelor ajunse la service. Un astfel de model ar putea avea rezultate pozitive și în țara noastră, mai ales că oficialii deja iau în calcul acest lucru.

Omenirea a generat peste 61 de milioane de tone de astfel de deșeuri electronice pe parcursul anului trecut, dintre care doar 18% au fost tratate și reciclate în mod corespunzător.

Vezi și: Continuă spectacolul dezvăluirilor pe tema pensiilor speciale! Un pensionar militar din România și-a publicat talonul de pensie din februarie 2023

electrocasnice
electrocasnice

Restul au fost fie aruncate la groapa de gunoi, fie pur și simplu, depozitate în gospodării. Multe dintre aceste echipamente ar fi putut fi păstrate, dacă erau reparate la timp. Astfel, oamenii economiseau și bani pentru că evitau cumpărarea altor electrocasnice.

„De multe ori această activitate de reparație nu este rentabilă din punct de vedere economic, iar utilizatorul decide să renunțe la acel echipament pentru a cumpăra unul nou. Autoritățile europene și autoritățile naționale susțin activitatea de reparație, dacă aceasta este rentabilă din punct de vedere economic.

Putem să considerăm programe de susținere a acestei industrii, programe finanțate în diverse surse, chiar programe care să vină în contraparte cu programul de rabla electrocasnică susținut de administrația Fondului pentru Mediu„, a declarat Cristian Pocol, preşedinte Respo DEEE.

Dacă aducem un aparat defect la reparații și nu îl aruncăm imediat ce se strică, mediul înconjurător are doar de câștigat. În plus, încurajăm micile service-uri și totodată crearea unor noi locuri de muncă

Reprezentanţii serviceurilor spun că aparatele electrocasnice care se strică cel mai des sunt maşinile de spălat, urmate, în perioda sărbătorilor, de cuptoare.

Te mai poate interesa: Vor fi chemați rezerviștii în Armată? Oficial MApN: „Ultima ediție a planului privind verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare a fost aprobat în CSAT”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult