- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Burse de până la 2.000 de euro pe lună pentru studenți. Ministerul Educației a anunțat criteriile de acordare

17 Oct, 12:46 • Andrei Alina
Ministerul Educației a lansat concursul național pentru acordarea de burse în vederea derulării de stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, precum și de stagii postdoctorale și de cercetare. Persoanele selectate vor fi obligate să-și înceapă stagiile de pregătire în anul 2024, plecarea putându-se face începând cu 1 februarie 2024.
Burse de până la 2.000 de euro pe lună pentru studenți. Ministerul Educației a anunțat criteriile de acordare

Studenții români care aleg să studieze în străinătate vor putea primi burse de studiu din partea Ministerului Educației de la București. Cuantumul lunar al burselor este cuprins între 1.200 și 2.000 de euro, în funcție de țara în care se desfășoară stagiul, conform Ordinului nr. 6517/2023 dat de Ministerul Educației.

„Persoanele nominalizate sunt obligate să-și înceapă stagiile în anul 2024, plecarea putându-se face începând cu 1 februarie 2024. Asigurăm transportul internațional, o singură dată pe perioada stagiului, și contravaloarea unui supliment de bagaje de 32 kg”, a transmis Ministerul Educației, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Burse pentru studenți în anul universitar 2023-2024. Criteriile de acordare a burselor, publicate în Monitorul Oficial

 

Cine poate beneficia de burse de până la 2.000 euro de la Ministerul Educației

Bursele se acordă pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare, în domeniile de interes ale României aprobate anual prin ordin al ministrului educației, persoanelor care sunt cetățenii români, cu domiciliul stabil în România și provin din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat și particular acreditate, din Academia Română și din institutele de cercetare din subordinea sau din structura acestora.

Citește și: Burse școlare de până la 3.000 lei în anul școlar 2023 – 2024. Care sunt condițiile de acordare

a) o bursă lunară destinată plății unor taxe școlare și, eventual, acoperirii cheltuielilor de hrană și cazare, în limita cuantumurilor stabilite;

b) transport dus-întors, cu avionul, cu trenul sau cu autocarul, din România până la locul de stagiu și retur, o singură dată pe an universitar;

Citește și:

Taxa pentru dosarul de înscriere la concurs – de 100 lei (studenţii la studii universitare de licenţă, la cursuri de zi, beneficiază de o reducere cu 50% a taxei) – se poate achita în numerar la casieria A.C.B.S. din Str. Caransebeş nr. 1, etaj 7, sect. 1, Bucureşti, sau prin virament bancar, utilizând următoarele coordonate:

Deschis la: Trezoreria sector 1, Bucureşti
Beneficiar: Agenţia de Credite şi Burse de Studii
Cod fiscal: 26318777