- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care va fi cea mai mică pensie în 2024! Ministrul Muncii anunț despre majorarea planificată: „Vom corecta o inechitate importantă”

13 Nov, 14:28 • Cornel Ghimeșan
Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a făcut o serie de declarații importante cu privire la majorarea pensiilor începând cu 2024. Iată cum va arăta cea mai mică pensie de la 1 ianuarie.
Care va fi cea mai mică pensie în 2024! Ministrul Muncii anunț despre majorarea planificată: „Vom corecta o inechitate importantă”

Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, declară că prima majorare a pensiilor din ianuarie, care reflectă o creștere în concordanță cu rata inflației de 13,8%, și cea de-a doua majorare programată pentru luna septembrie, ar putea înregistra creșteri care pot ajunge și la un procent 80%.

Citește și: Tranzacția OTP Bank – Banca Transilvania nu a putut fi finalizată! Sursele spun că o altă bancă ar fi contestat tranzacția dintre cele două!

„În ianuarie punctul de pensie va crește de 1785 lei la 2032 lei, iar din septembrie vom avea majorarea pensiilor în urma recalculării după noua formulă.Este foarte important ca românul să știe că vom avea creșteri ale pensiilor poate și cu 1%, poate și cu 80%, depinde, fiecare pensionar este unic, fiecare are propriile date cu privire la punctele de stabilitate, la punctele de contributivitate și punctele asimilate. Dar, este important ca românii să știe că în urma recalculării niciun român nu va pierde. Se va menține cuantumul cel mai favorabil. Și cel mai important este faptul că vom avea la muncă egală pensii egale”,  a declarat ministrul Muncii, într-o intervenție la B1 Tv.

Simona Oprescu subliniază că reforma pensiilor nu aduce beneficii exclusiv pentru pensionari, ci este la fel de semnificativă și pentru salariați, deoarece recompensează munca și contribuțiile acestora, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor. În ceea ce privește cea mai mică pensie după majorările din luna septembrie, ministrul Muncii afirmă:

„Nu există un procent unic de creștere a pensiilor, acestea vor crește diferit de la caz la caz, în funcție de inechitățile create din cauza condițiilor legale din momentul când s-au pensionat cei la care facem referire. Dar este foarte important ca românii să știe că începând cu data de 1 ianuarie, inclusiv indemnizația minimă socială de care beneficiază în acest moment aproximativ 1.200.000 de români și care astăzi este de 1.125 de lei, începând cu 1 ianuarie indemnizația minimă socială va fi 1.281 de lei”.

Întrebată, dacă vor mai exista pensii mai mici de 2.000 lei, ministrul Muncii a răspuns:

„Vor fi pensionari care vor rămâne în indemnizația minimă socială, dar vom corecta o inechitate importantă și anume aceea că avem funcționari în indemnizația minimă socială care în acest moment primesc aceeași bani fără să aibă stagiul minim de cotizare de 15 ani, sau pensionari care au stagiul complet de cotizare de 35 ani, dar pe venitul minim pe economie și care se află tot în indemnizația minimă socială. Avem simulări făcute pe această situație în care cei care au muncit mai mult vor ieși din indemnizația minimă socială și vor avea creșteri substanțiale ale veniturilor”.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult