Scumpiri la carnea de miel în Europa. Prețul mediu al mielului greu (peste 13 kg) în UE la început de aprilie a crescut cu 2,3%, în timp ce mielul ușor (13 kg sau mai puțin) a avut o urcare mai moderată, în comparație cu datele din săptămâna precedentă.
Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat în România, în a 14-a săptămână din 2025. Media UE pentru mielul greu a fost la 952,7 euro/100 kg în viu pe 6 aprilie, iar pentru cel uşor de 834,8 euro/100 kg în carcasă scrie agrointel.ro.
Iată cum a evoluat preţul în câteva ţări din UE: România: +114,3%, Austria: +4,7%, Irlanda: +2,4%, Franța: +2,3%, Portugalia: +2,2%, Croația: +1,1%, Italia: +1,0%, Spania & Slovenia: -0,4%, Cipru şi Finlanda: fără modificări.
Citeşte şi: Cât costă un tort pentru Paște în cofetăria Gabrielei Cristea. Nu oricine își poate permite
În România, unii fermieri vând carcasa cu 45 lei/kg. Mielul rămâne un produs de sezon esențial pentru masa de Paște, dar și un barometru pentru inflația alimentară.