- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă un tâmplar în România. Există situații în care poate avea un venit de peste 850 de euro

02 Apr, 23:02 • Bumbeneci Diana
Tâmplarii fac parte din lista angajaților ce nu pot fi înlocuiți prea curând de mașinării, iar astfel de joburi sunt și în prezent la mare căutare. Iată câți bani poate câștiga un tâmplar și ce face acesta pentru a merita venituri mai mari.
Cât câștigă un tâmplar în România. Există situații în care poate avea un venit de peste 850 de euro

Un angajat pe poziţia de tâmplar are un salariu care variază, în medie, între 550 şi 850 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs, analizate de Zf.

Meseria de tâmplar are la bază activități precum: producerea, decorarea și repararea mobilei sau a oricăror alte produse confecționate din lemn. Tâmplarul manual îmbină, presează, încleiază, ajustează și finisează, produce și repară obiecte din lemn de diverse dimensiuni.

Operațiunile propriu-zise ale unui tâmplar sunt:

  • executarea lucrărilor pregătitoare;
  • întocmirea documentației necesare;
  • aprovizionarea cu materii prime și materiale;
  • uscarea lemnului pentru a ajunge la parametrii optimi de umiditate;
  • verificarea calității lemnului, trasarea limitelor de debitare.

Tot pe această temă: Ce salariu trebuie să aibă un român pentru a avea o pensie de 2.000 de lei

Job Tâmplar / foto sugestivă sursa:pexels.com
Job Tâmplar / foto sugestivă sursa:pexels.com

Prelucrarea manuală a materialului lemnos presupune o serie de activități precum: fasonarea, confecționarea reperelor simple, complexe și a subansamblelor, executarea operațiunilor de pregătire și realizare a îmbinărilor și de asamblare a produselor etc.

Specialiştii în prelucrarea lemnului sunt greu de găsit, tot mai puţini tineri alegând formarea profesională în industria mobilei. Candidatul pentru rolul de tâmplar lemn trebuie să aibă experienţă în tâmplărie lemn şi PAL, experienţă de lucrul cu maşinile, utilajele şi materialele caracteristice, să înţeleagă şi să poată respecta desenele tehnice şi schiţele, să ştie să asambleze şi să monteze piesele de mobilier. Sunt apreciate abilităţile tehnice şi îndemânare, seriozitate şi orientare către calitate, flexibilitate şi disponibilitate de a călători. Sunt la mare căutare astfel de specialişti în Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Drobeta Turnu Severin, sau Cluj, iar oferta salarială este între 550 şi 850 euro net”, a conchis Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Job Tâmplar / foto sugestivă sursa:pexels.com
Job Tâmplar / foto sugestivă sursa:pexels.com

Jobul are și multe beneficii în România. Mai exact, pe lângă salariul lunar, există și o serie de bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă. Principalele sunt: tichete de masă, decontarea transportului, bonusuri de performanţă şi prime de sărbători.

Potrivit informațiilor oferite de platforma de recrutare, la ora actuală 374 de posturi vacante pentru poziţia de tâmplar sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Drobeta-Turnu Severin, Cluj.

Vezi și: Jobul simplu din România plătit cu peste 1.000 de euro. Cât de ușor poți primi acest venit lunar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult