- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoria de români care va beneficia de 1.500 de lei ajutor de la stat. Ce condiții trebuie îndeplinite?

03 Dec, 10:44 • Oprea Alina
Programul “Sprijin pentru România” va continua și în anul 2024, iar această categorie de români va beneficia de ajutorul de 1.500 de lei de la stat!
Categoria de români care va beneficia de 1.500 de lei ajutor de la stat. Ce condiții trebuie îndeplinite?

O veste bună pentru românii care nu dispun de o situație bună materială. Acestora li se vor oferi un ajutor de 1500 de lei, iar această informație a fost confirmată de Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Programul Sprijin pentru România va continua și în anul 2024. Așadar, vor fi milioane de români care vor primi tichete de masă de la stat, dar și pachete de alimente, acest lucru depinzând de situația lor financiară. Numărul beneficiarilor este estimat la un număr de 2,5 milioane.

Cei care vor să se bucure de mai multe tranșe de tichete sociale, trebuie să îndeplinească mai multe condiții referitoare la venituri. Așadar, se va păstra și anul viitor același program Sprijin pentru România pe bani europeni ca în 2023.

Cei aflați într-o situație și mai dificilă economic vor avea parte și de pachete cu alimente, nu doar vouchere pe care să le folosească la magazine sau pentru a-și achiziționa o masă caldă. La fel ca în prezent, după cum a explicat ministrul Adrian Câciu, bani se vor acorda la fiecare două luni pe format digital, un card de tichete. Fiecare rată va fi de 250 de lei.

Ai putea fi interesat și de: Tichetele educaţionale de 500 de lei ajung la elevii defavorizaţi abia la jumătatea anului şcolar

Românii vor beneficia de 1500 de lei

Condițiile de acordare pentru diferite burse și ajutoare sociale au fost actualizate în 2023, dar cele din spatele programului Sprijin pentru România vor rămâne neschimbate. Asta se traduce prin faptul că și anul viitor vor ajunge la românii care au venituri mai mici de 1.700 de lei. Familiile monoparentale și cele cu peste doi copii pot fi și ele eligibile, cu condiția să nu aibă un venit pe membru de familie mai mare de 675 de lei, potrivit Antena 3.

Programul Sprijin pentru România continuă și în anul 2024!
Programul Sprijin pentru România continuă și în anul 2024!

„Acest tip de sprijin va continua și în 2024 (voucherele de alimente – n.r.), la fel şi pachetele alimentare pentru cei care sunt la partea de venit minim de incluziune. Este acel ajutor pe care l-am anunțat deja, continuitatea tichetelor sociale pentru persoanele vulnerabile, cei 250 de lei o dată la două luni și pachetele cu alimente”, a declarat ministrul Adrian Câciu, conform playtech.

Ai putea fi interesat și de: Crește valoarea tichetelor de masă. Câți bani vor primi românii în plus, de la 1 ianuarie 2024