- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți kilometri poți să mergi cu mașina după ce se aprinde martorul pentru combustibil

23 Mar, 20:27 • Bocioacă Bianca
Când indicatorul de combustibil din bordul mașinii se aprinde, e un semn clar că trebuie să alimentezi. Dar te-ai gândit vreodată câți kilometri mai poți conduce cu martorul aprins până se oprește mașina?
Câți kilometri poți să mergi cu mașina după ce se aprinde martorul pentru combustibil

Câți kilometri mai poți merge cu mașina după ce se aprinde martorul de combustibil? Răspunusl depinde de mai mulți factori, inclusiv de tipul de vehicul, stilul de conducere și condițiile de drum.

Indicatorul de combustibil este proiectat să îi avertizeze pe șoferi când nivelul de benzină sau motorină din rezervor scade sub un anumit prag. De obicei, o dată ce lumina s-a aprins, mai poți parcurge între 30 și 50 de kilometri, dar acesta este doar o aproximație. Răspunsul clar îl găsești în manualul mașinii, de unde poți obține informații specifice modelului tău.

Citește și: Prețuri colosale la un târg de produse tradiționale organizat de producători locali. Românii nici nu s-au mai uitat la bani, au cumpărat în neștire. Cât au dat pe un kilogram de brânză

Ce se întâmplă când alimentezi cu un tip greșit de combustibil

Alimentarea cu un tip greșit de combustibil poate provoca daune grave motorului. Simptomele unei astfel de greșeli includ funcționarea neregulată a motorului, pierderea puterii și oprirea completă. Dacă ți-ai dat seama la timp că ai alimentat greșit, este vital să nu pornești mașina și să contactezi un serviciu auto profesionist.

Totodată, se recomandă să nu conducei cu rezervorul aproape gol, deoarece acest lucru poate duce la acumularea de sedimente în sistemul de combustibil, ceea ce poate afecta pompa de benzină sau motorină și poate duce la deterioarea motorului. Mai mult, poate crește riscul de a rămâne fără combustibil în locuri neconvenabile, punându-te în situații neplăcute sau periculaose.

Citește și: Aplicația Netflix va fi ștearsă de pe anumite dispozitive din România de la 1 aprilie

Cum economisești combustibil

Există mai multe strategii pe care le poți folosi pentru a economisi carburant:

  • evită accelerările bruște
  • folosește vitezele superioare cât mai curând posibil
  • planifică-ți rutele pentru a evita traficul greu și opririle frecvente
  • mențune presiunea corectă în anvelope
  • reduce greutatea inutilă din mașină

Astfel, nu numai că vei economisi carburant, dar vei contribui și la reducerea enmisiilor de gaze nocive, protejând mediul înconjurător, scrie manager.ro.