- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cel mai important oraș din România în care se află cel mai mare nod feroviar

24 Mar, 09:32 • Constantin Cristina
Un oraș din România se numără dintre cele mai importante localități, deoarece deține cel mai mare nod feroviar al Europei de Est.
Cel mai important oraș din România în care se află cel mai mare nod feroviar

Un oraș arădean pe nume Curtici a ieșit la iveală, după ce s-a aflat că cel mai important nod feroviar din estul Europei este în localitate. Curtici a devenit extrem de popular și tot mai căutat de către investitori, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Timișoara a ajuns în Topul celor mai scumpe orașe. Cât costă un bilet pentru transportul în comun

Un oraș a devenit important pentru că deține cel mai mare nod feroviar

Datorită celui mai important nod feroviar, orașul a beneficiat de o dezvoltare economică rapidă, existând foarte multe societăți comerciale care acționează mai nou în Curtici.

Chiar și TIR-urile în număr de 800 au ca destinație, respectiv punct de plecare, orașul Curtici.

„Astăzi, Curticiul are unele dintre cele mai mari investiții în căile de rulare, nu doar la nivel local, ci și național, iar asta atrage și investiții private în economie”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.

Curtici, orașul important pentru că deține cel mai mare nod feroviar
Curtici, orașul important pentru că deține cel mai mare nod feroviar

Bogdan Ban, primarul orașului a spus că a reușit alături de echipa sa, să dezvolte transportul ce susține economia locală, să valorifice poziția geografică a orașului, urmând pe viitor și alte inițiative de proiecte.

„Suntem cel mai mare nod feroviar din estul Europei, avem un terminal intermodal care a atras parcuri logistice și firme mari. Pentru a dezvolta localitatea, săptămâna trecută am început un Plan Urbanistic Zonal pentru o nouă zonă industrială nepoluantă, pe locul gropii de gunoi, pe o suprafață de peste 8 ha. Am depus pe POIM un proiect pentru amenajarea unui parc fotovoltaic și panouri pentru toate clădirile administrației locale. Avem și foarte multe proiecte mai mici, dar care vor dezvolta mult zona”, a declarat primarul Bogdan Ban.

Orașul dispune de un parc modern pentru copii, iar, în viitor, vor fi create 11 puncte de acces gratuit la internet, potrivit adevarul.ro.

Alte articole: Cele 5 orașe din Europa pe care trebuie să le vizitezi neapărat. Excursii la prețuri mici sau all inclusive, de neratat