- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cod roșu de ploi torențiale în România! Ministrul Mediului anunță județele care vor fi afectate

12 Jun, 22:31 • Lupu Alexandra
Anunț de ultimă oră de la ministrul Mediului. Cod roșu de ploi torențiale în România. 4 județe vor fi afectate.
Cod roșu de ploi torențiale în România! Ministrul Mediului anunță județele care vor fi afectate

Mesaj de ultimă oră de la Tánczos Barna. Ministrul Mediului a informat luni seară, 12 iunie, că urmează câteva ore grele pentru 4 județe din România, spune ziare.com. S-a declanșat cod roșu de ploi torențiale!

Cod roșu de ploi torențiale

Tánczos Barna a informat în această seară, 12 iunie, că România trebuie să se pregătească de câteva ore grele. Primele informații arată că 4 județe din țară vor fi afectate de ploi torențiale în cele ce urmează. Acestea sunt: Mehedinți, Gorj, parțial Hunedoara și o parte din Banat. Ministrul Mediului menționează că există și un cod roșu de precipitații între orele 04:00 și 06:00, preconizat și prognozat de ANM.

Citește și despre următorul subiect: Vine canicula! Capitala va arde, astăzi: meteorologii au avertizat că vor fi temperaturi de 31 de grade Celsius

„Ne pregătim de câteva ore grele din punct de vedere meteorologic, judeţele Mehedinţi, Gorj, parţial judeţul Hunedoara şi parte din Banat, din judeţul Timiş vor fi afectate de aceste fenomente imediate.

Avem un cod roşu de precipitaţii pentru această perioadă, între orele 04:00 şi 06:00, în cursul dimineţii, atunci o să fie probabil vârful, este preconizat şi prognozat de ANM”, a declarat Tánczos Barna care a participat la o şedinţă de lucru la Prefectura Gorj.

Ploi torențiale
Ploi torențiale

Ministrul Mediului a precizat că evenimentele meteo din prezent sunt sub cele prognozate. Tánczos Barna spune că, pentru orice eventualitate, echipele de la ISU, de la Apele României, vor fi pregătite pentru intervenție, dacă este nevoie. La fel de bine, ministrul relatează că primăriile au fost informate despre situație, iar astfel, toată lumea ar trebui să fie pregătită de acest cod roșu de ploi torențiale.

„Până acum, evenimentele au fost sub cele prognozate, sperăm să fie aşa şi în timpul nopţii, dar pentru orice eventualitate toate echipele de la ISU, de la Apele Române trebuie să fie pregătite pentru intervenţie, în caz de nevoie.

Am anunţat şi primăriile, ştim foarte bine că pimarii sunt şefii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât toată lumea să fie pregătită pentru acest cod roşu. Datele din această seară arată o temperare a fenomenelor, dar nu putem ştii unde se va învârti acest nucleu de furtuni şi de ploi care pot genera local averse şi cantităţi mari de precipitaţii, între 50-80 litri pe metrul pătrat.

În zonele respective ne aşteptăm la scurgeri de pe versant, viituri puternice, tocmai de aceea trebuie să fim cu echipele locale pregătite pentru intervenţie”, a precizat Barna.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: ANM emite avertizare COD RUȘU de ploi torențiale și vijelii. Cinci regiuni ale țării vor fi devastate de vremea severă