- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Conditiile meteo se înrăutățesc. Autoturismele care tranzitează zone înalte trebuie să fie echipate de iarnă!

26 Nov, 08:10 • Oprea Alina
Condițiile meteo încep să se înrăutățească. Șoferii trebuie să aibă grijă ca autoturismele lor să fie echipate de iarnă pentru zonele înalte!
Conditiile meteo se înrăutățesc. Autoturismele care tranzitează zone înalte trebuie să fie echipate de iarnă!

Este deja luna Noiembrie, iar condițiile meteo în zonele înalte încep să se înrăutățească, dat fiind faptul că luna Decembrie se apropie cu pași repezi. În această perioadă este foarte important ca șoferii să ia la cunoștință faptul că trebuie să își echipeze autovehiculele specific perioadei care urmează, întrucât zonele înalte încep a fi afectate de condițiile rele de vreme, precum ninsori și viscol.

Vezi mai multe despre: Vești noi privind Autostrada Transilvania! CNSC a respins contestația turcilor de la Ictas pentru viaductele scoase din contractul cu UMB. CNAIR continuă licitația

Condițiile meteo, nefavorabile!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere avertizează, la nivel național, toți șoferii, ca este necesar ca aceștia să își echipeze autovehiculele specific iernii, în contextul tranzitării zonelor înalte, unde au început ninsorile, în special.

Prognoza meteo!
Prognoza meteo!

“Având în vedere faptul că în zonele înalte au început ninsorile, reamintim faptul că este obligatoriu ca vehiculele care le tranzitează trebuie să fie echipate de iarnă. În special autovehiculele grele sa fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire.”, a declarat CNAIR, potrivit Economedia. 

Totodată, Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut câteva declarații cu privire la recomandările pe care le face șoferilor.

“Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere.”, aceasta fiind recomandarea CNAIR, potrivit sursei citate anterior.

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a declarat faptul că utilajele care ajută la deszăpezire, dar și drumarii sunt mobilizați în teren și acționează acolo unde situația o impune, astfel pentru a facilita circulația tuturor autovehiculelor.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/.

Vezi mai multe despre: Noduri rutiere proiectate pe autostrăzile care pornesc din București spre Pitești, Constanța și Ploiești. CNAIR deschide licitația pentru construirea nodurilor de la Ionești pe Autostrada A1, Dragoș-Vodă pe A2 și Gruiu pe A3