- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Copiii puși în pericol de sufocare de o jucărie! IKEA recheamă produsul în magazine

21 Mar, 15:23 • Cornel Ghimeșan
Marele retailer suedez, IKEA, a anunțat că un anumit joc de pescuit pentru copii este rechemat în magazine, doarece acesta ar reprezenta un risc pentru viața micuților. Acest lucru se datorează faptului că niturile micuțe de pe jucărie se pot desprinde, iar cei mici se pot sufoca.
Copiii puși în pericol de sufocare de o jucărie! IKEA recheamă produsul în magazine

Marele retailer suedez, IKEA, a recheamat în magazine un joc pentru pescuit. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că a fost constatat faptul că există un potențial pericol de sufocare. Niturile mici de pe jucărie se pot desprinde, iar cei mici sunt puși în pericol de vătămare. Este vorba despre jocul multicolor pentru pescuit Blavingad să nu îl mai utilizeze și să contacteze compania pentru rambursarea integrală a sumei plătite.

Citește și: Schimbare drastică la Ikea: jumătate din mâncarea vândută va fi vegetală

„Siguranța este prioritatea principală la IKEA. Așadar, luăm măsuri de precauție și rechemăm jocul multicolor pentru pescuit Blavingad, din cauza unui potențial pericol de sufocare. IKEA dezvoltă produsele utilizând un program riguros de evaluare a riscurilor și de testare, pentru a se asigura că acestea respectă toate legile și standardele aplicabile pe piețele unde sunt vândute. În ciuda acestui fapt, ni s-a adus la cunoștință faptul că niturile mici de pe jucărie se pot desprinde, ceea ce duce la un potențial pericol de sufocare, în special în cazul copiilor mici. Așadar, rechemăm jocul multicolor pentru pescuit Blavingad”, transmite compania.

Acest joc poate fi returnat în orice magazin IKEA pentru rambursarea integrală a sumei plătite. Nu este necesară o dovadă a achiziției (bon fiscal).

Nu este prima situație în care IKEA recheamă un produs în magazine

Nu este prima oară când marele retailer recheamă în magazin produse, deoarece consideră că acestea nu respectă normele de siguranță. O situație similară s-a întâmplat în urmă cu o lună, atunci când magazinul suedez a rechemat în vederea reparării un model de oglindă căreia i se rup accesoriile de fixare pe perete.

IKEA susține că dezvoltă produsele utilizând un program riguros de evaluare a riscurilor şi de testare, pentru a se asigura că acestea respectă toate legile şi standardele aplicabile pe pieţele unde sunt vândute.

În social media s-au creat mai multe polemici, pe marginea acestu subiect. Unii clienți susțin că produsele suedezilor sunt de proastă calitate. Scepticismul a crescut după ce în ultimul an, celebra companie a rechemat în magazin mai multe produse, inclusiv alimentare.

Alte articole: IKEA intervine în scandalul salariilor: ”Nu există angajați în echipa noastră care să primească salariul minim pe economie”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult