- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Comunitatea Declic îl acuză pe ministrul Mediului este un promotor al exploatărilor forestiere. Activiștii organizează „Caravana Rușinii”

30 Sep, 12:30 • Gabriela Andreescu
Comunitatea Declic a anunțat că organizează, vineri, 30 septembrie, un protest la Ministerul Mediului. Activiștii îl acuză pe ministrul Mediului că ia decizii care duc la distrugerea pădurilor din parcurile naţionale
Comunitatea Declic îl acuză pe ministrul Mediului este un promotor al exploatărilor forestiere. Activiștii organizează „Caravana Rușinii”

Comunitatea Declic organizează o acţiune de protest faţă de ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe care îl acuză că ia decizii care duc la distrugerea pădurilor din parcurile naţionale şi că este un promotor al exploatărilor forestiere, informează Agerpres.

La acţiune vor fi prezenţi membri ai Comunităţii Declic, cu bannere şi mesaje pentru ministrul Mediului, precum şi coordonatorii campaniilor pentru protejarea pădurilor.

Declic organizează o acțiune de protest împotriva ministrului Mediului, Barna Tanczos.

Pentru a-si susține cauza, activiștii au organizat „Caravana Ruşinii” care pleacă, vineri, din Bucureşti şi va ajunge în 22 de localităţi din Covasna şi Harghita, zona de unde provine ministrul Mediului.

Te-ar putea interesa și: Tanczos Barna, îngrijorat de explozia prețului la lemnele de foc: „Este nevoie de intervenție din partea statului”

Activiștii descriu proiectul „Caravana Rușinii” drept „un periplu care arată adevărata faţă a ministrului Mediului, Tanczos Barna, ale cărui decizii duc la distrugerea pădurilor din parcurile naţionale”.  

„Comunitatea Declic vă invită vineri, 30 septembrie, de la ora 11:00, la Ministerul Mediului, la startul Caravanei Ruşinii: un periplu care arată adevărata faţă a ministrului Mediului, Tanczos Barna, ale cărui decizii duc la distrugerea pădurilor din parcurile naţionale. Ca într-o plimbare printr-o grădină botanică, Comunitatea Declic va merge direct în mijlocul votanţilor lui Tanczos Barna pentru a le arăta în ce s-a transformat ,”trimisul lor în parlament”: un promotor al exploatărilor forestiere, inclusiv din parcurile naţionale”, transmit organizatorii acțiunii.

Activiștii Declic îl confruntă pe ministrul Mediului. Sursa foto: declic.ro
Activiștii Declic îl confruntă pe ministrul Mediului. Sursa foto: declic.ro

Activiștii Declic își continuă argumentele împotriva ministrului Mediului în cadrul comunicatului lor oficial:

„Tanczos Barna, votat în mai multe rânduri în topul celor mai atrăgători politicieni maghiari, a devenit Bărbatul fatal… pentru păduri. 2. Sărutul morţii, o expresie des folosită în zona electorală a lui Tanczos Barna, ilustrează atitudinea ministrului, la adresa pădurilor: defrişări cu voie de la cei puşi să le protejeze. Mesajul este întărit de imaginea unei fâşii defrişate din Parcul Naţional Semenic. Asta pentru că ministrul neagă că ar exista defrişări în parcurile naţionale. Iar minciuna ministrului condamnă la moarte pădurile seculare”, arată aceştia.

Localităţile în care „Caravana Ruşinii” se va opri sunt: Sfântu Gheorghe, Ozun, Tusnad, Sântimbru, Sâncrăieni, Miercurea Ciuc, Mădăraş, Dăneşti, Cîrta, Voşlobeni, Gheorgheni, Suseni, Ciumani, Joseni, Praid, Ocna de Sus, Corund, Lupeni, Odorheiul, Căpâlniţa, Vlăhiţa, Lueta.

Citește și: Cât va fi pretul lemnelor de foc? Mult așteptata Ordonanță cu plafonarea prețului lemnelor de foc va fi adoptată săptămâna aceasta

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat, miercuri, că pădurea nu poate deveni o grădină botanică şi că în toată Europa aceasta va trebui să asigure, dincolo de sechestrarea de carbon sau de protejarea speciilor şi a habitatelor, resursa necesară pentru industrie şi pentru energie.

„Acum se pune accent din ce în ce mai mare pe funcţia de biodiversitate, pe funcţia de protejare a naturii, a habitatelor, a speciilor. În acelaşi timp, suntem cu toţii conştienţi că pădurea nu poate deveni o grădină botanică. În toată Europa, pădurea va putea să asigure, dincolo de sechestrarea de carbon, dincolo de protejarea speciilor, dincolo de protejarea habitatelor, resursa necesară pentru industrie, resursa necesară pentru energie. În continuare, în Europa sunt milioane, poate zeci de milioane de gospodării care folosesc lemnul ca sursă regenerabilă pentru generarea energiei termice şi electrice, dacă este cazul în anumite situaţii”, a menţionat Barna Tanczos, la un eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Asociaţia Industriei Lemnului – Prolemn.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult