- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Discovery România face investiția momentului. Compania cumpără TBS România, o afacere de peste 2 milioane de lei

21 Jul, 15:25 • Lupu Alexandra
Discovery România, tranzacție neașteptată. Compania cumpără TBS România.
Discovery România face investiția momentului. Compania cumpără TBS România, o afacere de peste 2 milioane de lei

Discovery România face tranzacția momentului! Compania cumpără Turner Broadcasting System România de la acționarii săi majoritari, informează economica.net.

Discovery România, tranzacție neașteptată

Discovery România va cumpăra Turner Broadcasting System România de la acționarii săi majoritari – TBS Europe și TBS Holdings, mai exact, de la grupul media care deține cele mai cunoscute branduri de știri și divertisment, precum TNT, Boomerang, CNN sau Cartoon Network. TBS Holdings și TBS Europe vor vinde întreaga participație deținută de TBS România.

Vezi și: Tranzacție surpriză. Meridian Taxi a fost vândut. Noul patron a anunțat deja ce se va întâmpla cu firma

Filiala Turner Broadcasting Systems este deschisă în România în 2008. Anul trecut, afacerile companiei au scăzut cu 12,6%. Concret, afacerile au ajuns la 2,88 de milioane de lei. În același timp, societatea a avut o pierdere de 50.671 de lei, înregistrându-se o scădere de 45% față de 2021, arată analizele economica.net.

Discovery România a fost înființată în urmă cu 17 ani. Compania este deținută de Discovery Polonia. Societatea a avut aproximativ 40 de angajați în 2022. În ceea ce privește profitul, compania a atins suma de 6.5 milioane de lei. Warner Media şi Discovery au fuzionat anul trecut.

Totul s-a întâmplat după o tranzacție care a durat aproximativ un an, de la momentul anunțului. Fuziunea este estimată la 43 miliarde de dolari, arată presa din Statele Unite.În același timp, Warner Bros Discovery are nouă divizii de business, ce acoperă zona de sporturi, TV, Universul DC, CNN Global, HBO sau producţie de film.

Discovery România
Discovery România

Discovery România a făcut o mișcare importantă în urmă cu puțin timp, relatează profit.ro. Compania a anunțat unificarea serviciilor de streaming HBO Max și Discovery Plus într-un nou serviciu. El se va numi Max și va costa mai mult. Max va avea conținutul disponibil anterior separat pe HBO Max și Discovery Plus. Platforma va fi disponibilă începând cu anul 2024 în România. Noul serviciu va avea trei planuri:

  • Max Ad-Lite – va costa 10 dolari și va oferi două stream-uri simultane, rezoluție 1080p, fără suport offline, sunet surround 5.1;
  • Max Ad Free – va costa 16 dolari pe lună și va oferi două stream-uri simultane, rezoluție 1080p, până la 30 de descărcări offline, sunet surround 5.1;
  • Max Ultimate Ad Free – va costa 20 de dolari pe lună și va oferi patru fluxuri simultane, rezoluție 4K Ultra HD, 100 de descărcări offline, sunet Dolby Atmos.

Citește și despre următorul subiect: Apple a dat lovitura! Gigantul a încasat venituri uriașe prin firma din România. Compania și-a majorat veniturile cu 43%