- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Doi americani au analizat prețurile din România: „ E mult pentru noi”

15 Oct, 17:48 • Gabriela Andreescu
Carrie și Brian, doi vloggeri americani, au petrecut două luni în România. În acest timp au vizitat, printre altele, București, Cluj, Brașov și Sibiu, iar final și-au făcut calculele și au tras concluziile.
Doi americani au analizat prețurile din România: „ E mult pentru noi”

Cei doi americani au postat un clip video pe Youtube în care au vorbit laudativ despre experiențele avute în cele 60 de zile petrecute în România. Pe de altă parte, cei doi vloggeri consideră că prețurile sunt cam piperate.

Turiștii americani au prezentat calculi cu privire la costuriler de cazare. În primul rând, ei au explicat că la București au preferat să stea la hotel și au enumerat costurile cu cazarea în Capitală și în celelalte orașe.

„Prima dată am fost în București, unde am stat 3 nopți. Am ales să stăm la hotel, pentru că e mai ușor decât cu un airbnb, pentru că nu mai trebuie să pierzi timp cu checkin-ul și alte lucruri. București – hotel 3 nopți, 224 dolari, Brașov – airbnb 17 nopți, 740 dolari, Sighișoara – airbnb 3 nopți, 150 dolari, Sibiu – airbnb 14 zile, 660 dolari, Cluj – airbnb 7 zile, 366 dolari, Oradea – airbnb 3 nopți, 130 dolari, Timișoara – hotel 3 nopți, 132 dolari”, au enumerat ei.

Cei doi concluzionează că au avut costuri mai mari cu cazarea în România decât în alte locuri.

„Cost total cu cazarea pentru două luni în România: 2.403 dolari. În mod clar, mai mult decât cheltuim de obicei la acest capitol”, adaugă ei.

Cei doi turiști americani au analizat costurile traiului în România
Cei doi turiști americani au analizat costurile traiului în România

În continuarea postării lor, cei doi vloggeri americani au vorbit despre prețul alimentelor:

„Nu întotdeauna ne-a fost ușor să gătim la airbnb, așa că am decis uneori să mâncăm și în oraș. Mâncatul în oraș în România este destul de accesibil, iar porțiile de mâncare sunt mari, astfel că am decis adesea să facem alegerea asta. În final, după două luni, am cheltuit 380 de dolari pe produsele alimentare”, spun ei.

Citește și: Vești tot mai proaste pentru români. Vine adevărata criză economică, specialiștii spun că prețurile vor crește și în 2023

În ceea ce privește accesibilitatea servirii mesei la restaurant, americanii consideră că acesta a fost un efort financiar relativ mare comparabil cu bugetul disponibil:

„Există variante diferite de restaurante, multe orașe au restaurante cu meniuri tradiționale, dar există și alte opțiuni, cum ar fi restaurante cu meniuri italienești, indiene. În plus, și berea este excelentă. Pentru mâncatul în oraș am cheltuit 1.200 de dolari în două luni. Ceea ce e mult pentru noi”,a spus Carrie.

Din punctul de vedere al opțiunilor și prețului la transport, cei doi s-au declarant mulțumiți:

Însă cele două luni petrecute în România nu au însemnat doar mâncare și cazare. Cei doi s-au distrat, au vizitat obiective turistice și au făcut mai multe excursii. La alte costuri, ei au enumerat vizita la frizer, asigurările de sănătate, Netflix și alte câteva cheltuieli.

Concluzia finală: peste bugetul alocat

„Așadar, pentru două luni, în diferite locații, am cheltuit 4.957 de dolari. Cu siguranță, peste bugetul nostru obișnuit, pentru că încercăm să rămânem în jurul a 1.000 de dolari de persoană în fiecare lună, însă de dată această am cheltuit 1.239 de dolari de fiecare pe luna. Dar a meritat. Am avut parte de o experiență grozavă în România și vă recomandăm din suflet să călătoriți în România dacă aveți această oportunitate”

, au concluzionat turiștii americani.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult