- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dresaj canin în 2024. Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei ca patrupedul tău să fie disciplinat. Se fac și ore remote!

22 May, 14:57 • Bumbeneci Diana
Indiferent de rasa patrupedului deținut, un dresaj canin aplicat corect este mult mai mult decât un simplu set de comenzi și trucuri, fiind în realitate o formă profundă de comunicare și conexiune între om și câine. Iată cât costă în 2024 să îți dresezi animalul de companie.
Dresaj canin în 2024. Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei ca patrupedul tău să fie disciplinat. Se fac și ore remote!

Un dresaj canin este recomandat în primul an de viață al animalului deoarece nu stabilește doar corectarea comportamentelor nedorite, ci ajută și la descoperirea potențialului ascuns și îmbunătățirea calității vieții atât pentru câine. Pentru a afla cât costă în zilele noastre să dresezi un animal de companie am consultat câteva site-uri de profil.

Spre exemplu, fundația „Aport” are toate pachetele de servicii prezentate în mediul online, iar de remarcat este că angajații fundației lucrează atât cu câinele, cât și cu proprietarul acestuia, asta pentru a crea o conexiune solidă între animal și stăpân. Prețurile pentru un pachet pleacă de la 150 de lei – doar evaluarea și până la 1.000 de lei serviciile complete. Un pachet maxim conține ședințele 1, 2, 3 (Fiecare ședință durează 2h în care vom acoperi teorie și practică), iar stăpânul câinelui va învăța:

    • cum se manevrează

    • cum se ține lesa

    • cum se comunică cu el

    • cum se recompensează

    • cum se corectează

Pachetele oferite pentru dresaj canin
Pachetele oferite pentru dresaj canin

Tot această fundație oferă chiar și dresajul canin REMOTE. Pachetul de 1 oră și jumătate costă 150 de lei.

Apel video/telefonic/ whatsapp. Trimiteți video-uri și primiți sfaturi și ajustări în urma analizării lor, cu exemple video. Vom decide împreună numărul de ședințe necesare și frecvența lor.

Prin răbdare și iubire, dar și prin regulament strict și metoda recompenselor, dresorii transformă câinii din simple animale de companie în adevărați parteneri de viață, în mici suflete care înțeleg fiecare comandă și se comportă disciplinat”, este descrierea pachetului.

dresaj canin
dresaj canin

Cât costă un dresaj pe OLX

Pe OLX există foarte multe oferte cu privire la dresajul canin. Prețurile pornesc de la 200 de lei la dresajul canin la domiciliu și până la 2000 de lei la dresajul canin în instituții acreditate. În Constanța, spre exemplu, există o pensiune care oferă dresaj canin, iar prețurile pornesc de la 1200 de lei.

Cât costă un dresaj canin pentru nevăzători

Câinii ghizi sunt mai mult decât simple animale de companie; ei sunt parteneri devotați care aduc lumina în viața persoanelor cu deficiențe de vedere. În fiecare pas pe care îl fac, acești câini incredibili își pun la bătaie inteligența și loialitatea, oferind siguranță și independență stăpânilor lor.

Pe lângă rolul lor practic, câinii ghizi aduc și o mare încărcătură emoțională. Ei sunt sursa de confort și afecțiune necondiționată, formând o legătură profundă și indestructibilă cu stăpânii lor. În momentele de nesiguranță și tristețe, prezența lor liniștitoare și constantă aduce speranță și bucurie. Prin simpla lor existență, câinii ghizi demonstrează puterea extraordinară a iubirii și a prieteniei, arătându-ne că adevăratele miracole vin adesea pe patru lăbuțe și cu inimi pline de altruism.

Câine ghid
Câine ghid

În întreaga lume sunt peste 40 de milioane de persoane nevăzătoare, iar numărul câinilor dresați pentru a face viața mai ușoară acestor oameni ajunge la doar 30.000. Costurile dresajului unui astfel de patruped sunt foarte mari, motiv pentru care mulți nu și le permit.

Conform ultimelor date din 2024, în România sunt doar 70 de câini ghizi, iar multe dintre școlile de dresaj canin nu oferă aceste servicii pe teritoriul țării din cauza costurilor mult prea mari.

Câine ghid
Câine ghid

„Școlarizarea” unui astfel de câine durează 2 ani, iar investiția este una extrem de mare, ridicându-se în alte țări la 45-60.000 de dolari. Câinele ghid învaţă peste 100 de comenzi, iar pe toată durata vieţii poate acumula până la 300 de comenzi, scrie zooland.ro. Câinele ghid pentru nevăzători trebuie să îndeplinească cu succes următoarele acţiuni:

• să nu se abată de la ruta directă, indiferent de atracțiile de pe traseu: mirosuri, oameni, animale;
• să menţină permanent un tempo ușor, accesibil stăpânului și să se poziționeze corect: în stânga stăpânului, înaintea acestuia;
• să se oprească la fiecare intersecție/cotitură și să aștepte noile instrucțiuni cu privire la direcția de deplasare;
• să recunoască și să evite rapid obstacolele prin care stăpânul nu poate trece (culoare înguste, spatii insuficient de înalte, gropi pe trotuar;

• să se oprească atunci când ajunge la baza scărilor și să aștepte următoarele instrucțiuni;
• să aducă handlerul in apropierea butonului liftului;
• să stea culcat atunci când stăpânul ia o pauză de la mers;
• să ajute stăpânul la utilizarea mijloacelor de transport în comun;
• să asculte un număr foarte mare de comenzi verbale;

Ai mai putea citi și: Greșeala majoră pe care șoferii o fac atunci când transportă câini în mașină. Titi Aur: „Chiar nu glumesc! Câinele se bucură, dar pe urmă suferă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult