- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Flagrant DNA în cazul lui Cătălin Cherecheş. Soacra primarului din Baia Mare, prinsă când îi dădea 50.000 de euro mamei unei judecătoare

08 Nov, 18:14 • Cornel Ghimeșan
Soacra primarului din Baia Mare a fost prinsă în flagrant, miercuri după amiază, la Cluj-Napoca, în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar de corupție pe data de 24 noiembrie la Curtea de Apel, în dosarul în care, în prima instanță, Cătălin Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare.
Flagrant DNA în cazul lui Cătălin Cherecheş. Soacra primarului din Baia Mare, prinsă când îi dădea 50.000 de euro mamei unei judecătoare

Flagrant DNA în cazul lui Cătălin Cherecheş. Conform surselor judiciare, flagrantul a fost organizat într-un restaurant din Iulius Mall din Cluj-Napoca. Soacra primarului a fost prinsă în flagrant în timp ce îi dădea mită 50.000 de euro unei alte femei, mama unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj din completul care ar urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție al lui Cătălin Cherecheş, anunţă HotNews.

Flagrant DNA în cazul lui Cătălin Cherecheş

Edilul, condamnat în prima instanță la închisoare cu executare, așteaptă pe 24 noiembrie o decizie definitivă de la Curtea de Apel Cluj. Femeia a încercat să ajungă la una din judecatoarele din complet prin intermediul mamei acesteia. Conform DNA, din dosarul trimis în judecată în septembrie 2018 s-a disjuns şi s-a format un alt dosar cu privire la Cătălin Cherecheş pentru alte presupuse infracţiuni, respectiv abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, precum şi cu privire la alte persoane.

Citeşte şi: Rectificarea bugetară s-ar putea să fie realizată la finalul lunii noiembrie. „Probabil va fi o rectificare negativă”

În februarie 2022, Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită de către Tribunalul Cluj, decizia nefiind definitivă. De asemenea, a primit interdicția de a ocupa funcția de primar. Astfel, instanța a dispus, pentru o perioadă de patru ani, interzicerea mai multor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar. Potrivit deciziei instanței, din durata pedepsei de 5 ani lui Cherecheș ar urma să îi fie scăzută perioada de câteva luni în care a stat în arest, în 2016. De asemenea, instanța a dispus menţinerea sechestrului asigurător instituit de DNA asupra mai multor bunuri ale primarului, între care un autoturism Porsche Cayenne și mai multe terenuri. Instanţa a mai decis confiscarea sumei totale de la 65.000 lei şi 5.000 de euro, urmând ca în cazul în care nu se găsesc sumele menţionate, confiscarea să se realizeze prin echivalent. În acest dosar, DNA l-a trimis în judecată pe Cherecheș în septembrie 2018.

Citeşte şi: Uber merge în marşarier, are pierderi de 1,2 miliarde de dolari. CEO Uber speră ca afacerea să demareze de Sărbători

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a anunțat în luna iunie că se reîntoarce în PSD, partid în care a mai fost membru de două ori. „De la guvernul condus de doamna Dăncilă acum 5 ani nu am mai primit niciun leu de la guvernul României. Dacă doar colegii de la PSD au fost doar cei care au sprijinit Baia Mare, eu m-am reașezat, m-am reîntors acasă, sunt într-un parteneriat politic cu domnul Gabriel Zetea și cu domnul președinte Marcel Ciolacu. Vom deschide ușilor cu mult mai mult curaj și cu mai multă hotărâre la București. Ne vom face auziți, respectați și finanțați”, a anunțat primarul într-o conferință de presă.

Cătălin Cherecheș a făcut parte din PSD (din octombrie 2020 până în 2022), PNȚ-CD (2017–2020), PSD (2015–2017), UNPR (2012–2015) şi PNL (până în 2012).

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult