- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fotbalistul Florin Tănase, fostul căpitan al FCSB, intră pe piața imobiliară. Legături de afaceri cu familia lui Becali

30 May, 13:37 • Andrei Alina
Fotbalistul Florin Tănase (28 de ani), fostul căpitan al FCSB și actual jucător al Al Jazira, intră pe piața imobiliară cu un proiect rezidențial amplasat în zona corporațiilor din Pipera. Teren pe care vor fi ridicate construcțiile a fost cumpărat de la un teren cumpărat de la fiica cea mare a omului de afaceri Gigi Becali.
Fotbalistul Florin Tănase, fostul căpitan al FCSB, intră pe piața imobiliară. Legături de afaceri cu familia lui Becali

Fotbalistul Florin Tănase, fostul căpitan al FCSB, intră pe piața imobiliară. Fotbalistul a cumpărat un lot de peste 5.000 de metri pătrați, parte dintr-un teren mai mare de circa 7,4 hectare pe care Theodora Becali îl promisese spre vânzare familiei antreprenorului sucevean Ion Crăciunescu, proprietarul holdingului IBB. Crăciunescu a renunțat la a mai cumpăra acest teren și s-a rezumat la dezvoltarea unui proiect rezidențial din apropiere, alături de Elisabeta Lipă. Întregul teren de 7,4 hectare fusese promis familiei Crăciunescu la un preț de 25 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

Citește și: Scandal uriaș pe piața imobiliară! Clienți păgubiți cu sute de mii de euro. Un dezvoltator nu predă apartamentele de ani de zile, deși au afost achitate

„Florin Tănase a investit din banii câștigați la arabi în acest teren, pe care are în curs de autorizare primul lui proiect imobiliar“, a declarat Mihai Mincu, soțul Theodorei Becali Mincu, fiica cea mare a lui Gigi Becali, pentru Profit.ro.

Citește și: Simona Halep, de la vilă cu piscină la apartament! Suma enormă pe care a plătit-o tenismena pentru achiziția imobiliară de lux

„Cred că se vor putea construi aici circa 120 de apartamente. Urmează să finalizeze arhitectul proiectul pentru a depune documentele în vederea autorizării”, a declarat Florin Tănase.

 

Analiză imobiliară. Garsonierele sunt cele mai căutate locuințe în ultimii 10 ani pe piața românească

Garsonierele reprezintă categoria cu cea mai mare cerere pentru închiriere în ultimii 10 ani, astfel că în mai 2023 chiria medie lunară a ajuns la 331 de euro, în creştere cu 36,2%, de la 243 de euro, în mai 2013, arată datele unei companii de consultanţă imobiliară.

Datele colectate arată că, în ultimul deceniu, chiriaşii au preferat locuinţele mici, în detrimentul celor mult mai spaţioase. Prin urmare, chiria medie pentru o garsonieră a crescut cu peste 36%, iar pentru un apartamente cu 2 camere cu aproape 20%, în timp ce locuinţele cu 3 şi 4 camere au avut preţuri care au stagnat sau au scăzut cu aprope 10 procente.

Analiza mai arată că apetitul pentru închirierea unor locuinţe de lux a scăzut considerabil.