- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Google începe să elimine conturile de Google începând cu data de 1 decembrie 2023!

30 Nov, 23:24 • Oprea Alina
Odată cu data de 1 decembrie 2023, Google va lua inițiativa de a elimina conturile care nu mai sunt folosite. În caz contrar, dacă există cineva care dorește să își păstreze contul, există anumite modalități!
Google începe să elimine conturile de Google începând cu data de 1 decembrie 2023!

Odată cu data de 1 decembrie 2023, Google va începe să șteargă conturile inactive. Acesta a luat  hotărârea de a elimina conturile care sunt inactive și nefolosite, începând cu ziua de vineri, 1 decembrie 2023, în cadrul politicii sale privind conturile inactive. Compania a declarat că va adopta o abordare etapizată, începând de la conturile care ”au fost create și nu au mai fost folosite niciodată”.

De asemenea, va fi eliminat și conținutul din Google Workspace, precum Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar și Google Foto.

Mai mult decât atât, s-au făcut precizări cu privire la această schimbare că se datorează unor motive ce țin de securitate și a subliniat că cel mai probabil aceste conturi care sunt uitate și nefoloiste să fie compromise. Într-o postare pe blog din luna mai, gigantul tehnologic a declarat că motivul pentru care conturile vechi sunt mai vulnerabile este că acestea tind să se bazeze pe parole vechi sau reutilizate și, în mare parte, nu au fost configurate cu autentificare cu doi factori.

Odată ce un cont a fost folosit în mod abuziv, acesta poate fi folosit pentru absolut orice, de la furtul de identitate până la conținut rău intenționat și spam. De asemenea, există anumite modalități prin acre îți poți păstra contul.

„Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este mai probabil să fie compromis. Acest lucru se datorează faptului că acele conturi uitate sau nesupravegheate se bazează adesea pe parole vechi sau reutilizate care ar fi putut fi compromise, nu au avut configurată autentificarea cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate din partea utilizatorului.”, a declarat vice-președintele managementului produselor, Ruth Kricheli, conform al.com.

Conturile Google inactive vor fi eliminate
Conturile Google inactive vor fi eliminate

Ai putea fi interesat și de: Românul care a ajuns la cel mai înalt nivel Revolut! Are peste 30 de ani experiență și a avut rol de conducere în companii precum Google!

Cum îți poți menține contul de Google activ?

  • Citirea sau trimiterea unui e-mail,
  • Folosirea Google Drive,
  • Vizionarea unui videoclip de pe YouTube,
  • Descărcarea unei aplicații din Magazinul Google Play,
  • Folosirea motirului de căutare Google,
  • Conectarea într-o altă aplicație.
  • Oricine are un abonament existent configurat prin contul dvs. este, de asemenea, considerat a avea un cont activ; pootrivit celor comunicate de Antena 3.

Ai putea fi interesat și de: Universitățile din Europa pot beneficia de 10 milioane de dolari de la Google. România se poate alătura programului