- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încep studiile geotehnice pentru Drumul Expres București – Târgoviște. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor oferă ultimele detalii

12 Mar, 11:41 • Fundeanu Madalina
Încep forajele geotehnice din contractul pentru studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres București - Târgoviște. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor face anunțul
Încep studiile geotehnice pentru Drumul Expres București - Târgoviște. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor oferă ultimele detalii

Studiile geotehnice pentru Drumul Expres București – Târgoviște „Valahia Expres” vor începe luna aceasta, potrivit declarațiilor secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, anunță Economedia.

Încep forajele geotehnice din contractul pentru studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres București – Târgoviște

Traseul Drumului Expres este aprobat de la finalul anului trecut, iar termenul avansat pentru finalizarea celor 62 de kilometri este 2028, chiar dacă nici măcar nu a fost lansată licitația. În februarie 2022 a început etapa studiului de prefezabilitate, iar în ianuarie 2023 studiul de fezabilitate cu termen final pentru întreg contractul (studiu fezabilitate și proiectare) decembrie 2024.

Săvoiu, fost deputat PSD de Dâmbovița estimează aprobarea investiției (Hotărârea de Guvern pentru indicatorii tehnico-economici) până la sfârșitul anului:

„Pe Drumul Expres Târgoviște – București proiectul nu este blocat, el este în fază de Studiu de Fezabilitate. Anul trecut am spus despre aprobarea traseului, în luna martie 2024 încep studiile geotehnice și pe acest proiect foarte important pentru dâmbovițeni. Sperăm noi ca până la sfârșitul anului să intrăm în fază de aprobare”, a declarat Ionuț Săvoiu.

Contractul de 11 milioane lei a fost semnat cu firma TPF Inginerie SRL şi are o durată de 25 de luni, din care primele două luni pentru studiul de prefezabilitate şi următoarele 23 de luni pentru studiul de fezabilitate care durează 18 luni, asistenţă tehnică la licitaţia de proiectare şi execuţie (4 luni), a precizat CNAIR în noiembrie 2021, la semnarea contractului.

Citește și: Românii vor avea la dispoziție o nouă autostradă! S-au făcut pași importanți pentru a începe lucrările

Drumul Expres București - Târgoviște
Drumul Expres București – Târgoviște

„Traseul prevăzut în proiectul pe care l-am propus dâmbovițenilor încă din 2020 pornește din comuna Corbeanca și se termină în actuala centură a Municipiului Târgoviște, prin conectarea la sensul giratoriu existent. În cadrul proiectului vor fi realizate următoarele:

– Poduri în lungime de 2,3 km;

– Două spații de servicii;

– Un centru de întreținere și coordonare;

– 6 noduri rutiere;

– 32 de lucrări de artă;

– 124 km de drumuri de întreținere;

– 250 km de șanturi și rigole”, afirmă președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Secretarul de stat Săvoiu mai anunță că, luna aceasta vor începe studiile geotehnice și pentru Drumul Expres Ploiești-Găești.

„Din punct de vedere al pregătirii proiectelor importante vă pot spune că pe proiectul Drumului Expres Ploiești – Găești, în luna martie, o să înceapă lucrările forajelor geotehnice din zona Dragodana.

Deci practic și acest proiect important merge mai departe cu realizarea studiului de fezabilitate, reintră în grafic și sperăm noi că până la sfârșitul verii să putem bifa această activitate importantă, de realizare a studiile geotehnice.”, a spus acesta.

În paralel cu proiectarea Drumului Expres București – Târgoviște, CNAIR are contracte de proiectare și execuție semnate cu turcii de la Esta pentru modernizarea DN 71 Târgoviște – Sinaia (lărgire la 4 benzi) respectiv modernizare (fără lărgire) pentru tronsonul Târgoviște – Sinaia.

Modernizarea și lărgirea DN 7/DN 71, șosele care tranzitează localitățile a fost subiectul unei dispute tehnice despre care fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă susținea că este o soluție de secol XX.

Vezi și: Drumul expres nou care va fi construit în România. CNAIR anunță câștigătorul licitației