- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis a semnat decretul! Se aplică cea mai importantă schimbare la Codul Rutier

25 Jul, 09:33 • Bumbeneci Diana
O veste bună pentru toți șoferii. Klaus Iohannis a semnat un decret important pentru români.
Klaus Iohannis a semnat decretul! Se aplică cea mai importantă schimbare la Codul Rutier

Președintele

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a promulgat Legea 254/2023. Este vorba despre legea care modifică Codul Rutier și permite șoferilor să conteste o amendă inclusiv la judecătoria pe raza căreia își au domiciliul. Până recent, spre exemplu, un șofer din București dacă primea o amendă la Constanța trebuia să se ducă la judecătoria pe raza căreia fusese amendat pentru a contesta sancțiunea.

Mai exact, pe lângă judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta, așa cum era până acum, procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor rutiere pot fi contestate și la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul.

COD RUTIER actualizat

„Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul”, prevede noua lege, potrivit avocatnet.ro.

Ai mai putea citi: Automobilul românesc, comoară pe cale de dispariție. Povestea lui Mihai Olar, rădăuțeanul care a salvat de la fier vechi o Dacia 1300. „Darul mai departe unei persoane care nu caută să se îmbogățească de pe urma moștenirii”

Legea pentru modificarea art. 118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost promulgată recent de președintele Klaus Iohannis.

La finalul lunii trecute, propunerea legislativă ce vine în sprijinul șoferilor, care pot contesta amenzile rutiere și la judecătoria din zona de domiciliu, a fost adoptată de Camera Deputaților, ca for decizional.

Ai mai putea citi și: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult