- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lansarea programului privind casarea mașinilor uzate se amână din nou. De când se vor putea depune cererile de finanţare

14 Oct, 13:41 • Gabriela Andreescu
Administraţia Fondului pentru Mediu amână din nou lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, pentru perioada 11 noiembrie 2022, ora 10.00 - 30 decembrie 2022, ora 14.00.
Lansarea programului privind casarea mașinilor uzate se amână din nou. De când se vor putea depune cererile de finanţare

Programul pentru casarea maşinilor uzate se amână şi se va putea realiza începând cu data de 11 noiembrie 2022, conform unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).  Astfel, începând de vineri, 11 noiembrie, solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi de utilizator pentru înscrierea în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate.

Perioada exactă de desfăşurare a programului este 11 noiembrie 2022, ora: 1000 – 30 decembrie 2022, ora: 1400

În această perioadă sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii vor putea depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

Prin intermediul acestui program, cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei. Suma alocată sesiunii de finanţare este de 50 de milioane de lei.

Lansarea programului privind casarea mașinilor uzate se amână din nou
Lansarea programului privind casarea mașinilor uzate se amână din nou

Care sunt criteriile de eligibilitate a autovehiculului uzat pentru programul Rabla Local 2022

Este considerat eligibil autovehiculul care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

a) este înregistrat în evidențele fiscale ale UAT solicitant;

b) la data participării în Program are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației;

c) are norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară;

d) conține componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație).

Te-ar putea interesa și: Anunțul premierului Nicolae Ciucă despre programul Rabla 2023. Buget de până la 15 milioane de lei

Aceasta este a doua amânare a lansării Programului care urmează să permită scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani şi care ar fi trebuit demarat în luna septembrie.

AFM anunţa, la finele lunii august, că unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi de utilizator, începând din 23 septembrie 2022, pentru înscrierea în Programul privind casarea autovehiculelor uzate.

În 22 septembrie, instituţia a anunţat că Programul a fost amânat şi urmează ca unităţile menţionate să poată să-şi creeze conturile de utilizator începând cu data de 14 octombrie 2022.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult